Supplementen | Heb ik ze echt nodig?

[ad_1]

Over het belang van voedingssupplementen zijn de meningen verdeeld. Idealiter zou je het merendeel van de essentiële voedingsstoffen uit voeding moeten binnen krijgen. Toch lukt dat een groot gedeelte van de mensen niet waardoor tekorten in het lichaam kunnen ontstaan. Voedingssupplementen kunnen daarom in aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet van waarde zijn ter voorkoming van tekorten of ter ondersteuning van specifieke gezondheidsdoelen.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Waarom zijn voedingssupplementen van waarde?
  • Welke supplementen heb je nodig?

Waarom zijn voedingssupplementen van waarde?

Een voedzaam en gevarieerd eetpatroon is het fundament voor een optimale gezondheid. Toch zijn er een aantal factoren die ervoor zorgen dat onze voedingsmiddelen niet meer voldoende van alle belangrijke voedingsstoffen bevatten of dat het lichaam deze niet voldoende opneemt. Voedingssupplementen bieden daarom uitkomst in aanvulling op een gezond eetpatroon.
Hieronder beschrijven we een aantal van deze factoren.

Afname van bodem vruchtbaarheid

Er wordt steeds meer en steeds sneller voedsel verbouwd waardoor de bodem met de jaren minder vruchtbaar is geworden. Doordat de grond minder vruchtbaar is, zorgt dit er ook voor dat de nutriënten in onze voeding afnemen. Een stuk fruit of groente bevat hierdoor lang niet zoveel vitaminen en mineralen meer als jaren geleden.

De gestreste samenleving

We leven in een gestreste samenleving waarbij veel mensen steeds meer ballen hoog proberen te houden en minder goed voor zichzelf zorgen. Een teveel aan stress en tekort aan ontspanning zorgt ervoor dat het lichaam om extra nutriënten vraagt. In een stressvolle periode verbruikt het lichaam bijvoorbeeld veel magnesium, en anderzijds kan een magnesiumtekort in het lichaam weer leiden tot stress. Naast magnesium is er ook een verhoogde behoefte aan B-vitaminen en vitamine C die kunnen ondersteunen bij stress. 

Ouder worden

Ouder worden we allemaal, het is alleen de kunst om gezond ouder te worden. Naarmate je ouder wordt is het voor het lijf lastiger om vitaminen en mineralen goed op te nemen. Er ontstaat een verhoogde behoefte aan bepaalde vitaminen en mineralen. Je moet dus meer voedingsstoffen binnenkrijgen om de waarden op peil te houden en gezond ouder te worden.

Medicatiegebruik

Het gebruik van bepaalde soorten medicatie kan van invloed zijn op de behoefte aan vitaminen en mineralen. Er zijn medicijnen die de opname van voedingsstoffen kunnen remmen maar ook medicijnen die opgebouwde voorraden aan vitaminen en mineralen in het lichaam leegtrekken.

Welke supplementen heb je nodig?

Welke supplementen je precies nodig hebt, verschilt per persoon. Zo kan de behoefte afhankelijk zijn van bijvoorbeeld geslacht, leeftijd of bepaalde gezondheidsomstandigheden. Suppletie kan voor specifieke doeleinden worden gebruikt maar er zijn een aantal supplementen die voor het grootste deel van de mensen de basis vormen.

In dit artikel vertellen we je precies welke basis voedingssupplementen iedereen nodig heeft. 
Wat je moet doen om een supplementen routine geheel naar jouw situatie en gezondheidsdoel op te bouwen vertellen we je in dit artikel.

Tot slot

Voedingssupplementen dienen nooit ter vervanging van een gezond en gevarieerd voedingspatroon maar zijn wel een zeer welkome aanvulling. Vanwege verminderde bodemvruchtbaarheid krijgen we steeds minder voedingsstoffen binnen. Daarnaast kunnen leeftijd, stress en medicatiegebruik ervoor zorgen onze behoefte aan bepaalde voedingsstoffen verhoogd is.

Wil je in het bijzonder weten welke supplementen jouw lichaam nodig heeft? Doe de Online Health Check en/of gecombineerd met onze Premium Health Check. Dan weet je écht wat je nodig hebt!

[ad_2]

https://www.perfecthealth.nl/nieuws/supplementen-heb-ik-ze-echt-nodig/