Waar wil jij zijn over een jaar?

[ad_1]

Je kunt deze tekst ook beluisteren in een podcast.

Meld je hieronder aan en wordt op de hoogte gehouden voor nieuwe afleveringen.

In dit artikel vind je de volgende onderwerpen:

Vragen stellen brengt verandering

Wie wil jij zijn over een jaar? Hoe beweeg je over een jaar? Wat zijn je dagelijkse acties? Wat zijn de dagelijkse dingen? Hoe staat het ervoor met je gezondheid met je zelfvertrouwen? Hoe zie jij eruit, wie wil jij zijn? Waarom wil je dat zijn? Waarom wil je dit graag? Waar doe je het voor? Waarom wil je dit bereiken? Wat levert het jou op? Is het dat je je woest aantrekkelijk voelt? Is het dat je echt juist dat gevoel van controle van regie over je leven weer wil hebben?  
Elke verandering begint met het stellen van deze vragen en bepalen wie jij wil zijn, waar je naartoe wil. Vervolgens vertel je jezelf een verhaal en dat verhaal wat jij jezelf vertelt kan je kan jou versterken in jouw doel in die weg er naartoe. Als jij jezelf het verhaal vertelt dat jij Inderdaad slanker kunt zijn, dat jij in actie kunt komen dat je fit kunt zijn, dat je alles kunt bereiken wat je wilt op dit gebied? En Als je dat combineert met die focus op jouw doelen en dromen. Ja, dan ben je niet te stoppen. Maar dan moet je hart erin zitten, dan moet je echt weten waarom je het wilt.

Ik weet dat bij mij die verandering kwam toen ik echt meteen voelde dat ik weer zichtbaar wilde zijn, er weer toe doen voor mezelf. De volgende vraag die ik mezelf stelden was dan hoe bereik ik dit? Wat heb ik nodig en welke vaardigheden komen hierbij kijken.  Je moet dan de focus behouden op je doel en dat je niet een fraudeur voelt of een ‘imposter’ wordt. Dat betekent dat je bang bent om door de mand te vallen, maar heel veel mensen aan het afvallen zijn hebben daar wel eens last van. Nu gaat het allemaal wel goed maar hoelang hou ik dit voel, blijf ik nog in de flow zitten. Als jij weet wat je voor ogen hebt, waar jij over een jaar wilt zijn, hoe jij in die spiegel wil kijken, wat jij op de weegschaal wilt zien en hoe je je wilt voelen dan rest je alleen nog een plan te maken. Mijn eerste tip is, doet het in ieder geval niet alleen, uit meerdere onderzoeken blijkt dat samen met anderen voor een doel gaan veel meer succes kan opleveren dan in je eentje. Kijk om je heen, volg een training, doe een cursus met anderen, maar hoe dan ook doe het niet Alleen. Vertel ook aan anderen wat je doel is en wat je gaat doen, want dat maakt je kans op succes, vele malen groter. Nieuwe kennis en inzichten is essentieel, maar blijf dan niet te veel hierin hangen. Dat je van training naar training en van cursus naar cursus blijft analyseren. Je hebt meer nodig dan alleen dit.

‘Als jij wilt veranderen en dat ook blijven vasthouden dan moet je de mindset scherphouden en zekerheid voelen mede door acties.’

Energy, motivatie en vertrouwen

Deze acties zijn echt essentieel ook al heb ik er echt geen zin in. Soms kan er dan ook een discussie ontstaan in je hoofd, maar het gaat erom dat deze discussie niet meer is. Geef dat stemmetje in je hoofd die geen zin heeft in acties niet te veel ruimte. Het winnen van het stemmetje is het moedigste wat er is, ook al geloof je zelf niet in het eindresultaat of heb je niet de steun van je familie en vrienden. Ga door met de acties want dit heb je met jezelf afgesproken. De perfecte combinatie om deze acties na te komen is motivatie, goede energy en vertrouwen. Bij twijfel niet doen zeg ik altijd. Hierbij bedoel ik dan ook bij twijfel niet te veel nadenken en praten erover maar gewoon lekker doen. Je focus leggen op je doel en dan gewoon lekker doen dan kom je er wel met behulp van je vertrouwen, motivatie en energie. Je voelt je blij, sterk en enthousiast dat je eindelijk in actie komt.

‘Je toekomst ziet er rooskleurig en slank uit’.

  Omgaan met tegenslagen

Als je een tegenslag krijgt of een teleurstelling dan komt die twijfel weer.  Vervolgens ga je jezelf onbewust beschermen voor nog meer teleurstelling. Je gedachtes worden dan veranderd: dacht je nou dat dit echt zal werken? Ben je weer aan het dromen? Waarom zou het ook lukken?  
Je brein kijkt dan niet meer naar de toekomst, maar ligt de focus wat er allemaal fout kan gaan en dan ga je automatisch focussen vaak op het verleden. Je energy, motivatie, vertrouwen dalen allemaal met als gevolg stoppen en niet meer beginnen. Er verandert niks. Blijf jezelf herinneren waarom je het doet, waar je naartoe wil en blijf hierop focussen. Voel die zekerheid in jezelf. Ik ga niet in discussie, ik ga het gewoon doen vandaag, die eerste stap zetten en die stappen blijven zetten. Je kan het!

Deze tekst als podcast luisteren?

Meld je hieronder aan en wordt op de hoogte gehouden voor nieuwe afleveringen van ‘Het Geheim van Slanke mensen”.[ad_2]

https://miekekosters.nl/waar-wil-jij-zijn-over-een-jaar/