Olijfblad

[ad_1]

De wilde olijfboom is een kleine boom die zijn oorsprong kent in West-Azië, Syrië en Egypte. Tegenwoordig groeit deze boom op vele plekken in het Middellandse Zeegebied maar ook in Zuid-Amerika, Zuid-Australië, de Verenigde Staten en in de tropen. Aan de wilde olijfboom groeien olijven, die kunnen worden gegeten maar ook veelvuldig worden gebruikt om olijfolie van te maken. Minder bekend is dat ook de bladeren van de wilde olijfboom kunnen worden gebruikt. Deze bladeren zijn rijk aan bijzondere antioxidanten die gezondheidsbevorderende eigenschappen bieden. De boom wordt niet voor niets ook wel de ‘boom des levens’ genoemd.

Onderwerpen in dit artikel:

  • De werkzame stoffen in olijfblad
  • De gezondheidsvoordelen van olijfbladextract
  • Olijfblad(extract) gebruiken

De werkzame stoffen in olijfblad

In olijfbladeren komen verschillende soorten werkzame stoffen voor. Olijfblad bevat meerdere krachtige antioxidanten waarvan de meest belangrijkste de stof oleuropeïne is.  Deze stof zorgt voor de typische smaak van de olijven die groeien aan de boom en beschermt de olijfboom daarnaast ook tegen bacteriën en insecten. Naast het hoge gehalte aan oleuropeïne bevatten olijfblad ook andere bekende antioxidanten zoals hydroxytyrosol en resveratrol en flavonoïden zoals rutine en triterpenen.

De gezondheidsvoordelen van olijfbladextract

Uit het blad van de olijfboom wordt extract gewonnen dat verschillende gezondheidsvoordelen kent, waarvan de meeste worden toegeschreven aan de belangrijkste antioxidant: oleuropeïne. Dit krachtige antioxidant biedt bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en ondersteunt hierdoor ons immuunsysteem*. De combinatie van de verschillende antioxidanten in olijfbladeren kunnen bijdragen aan het gezond houden van het hart en de bloedvaten* en hebben een gunstige werking op de bloeddruk en cholesterolspiegel*. Dankzij aanwezigheid van de verschillende looistoffen, is olijfbladextract goed voor een evenwichtige darmflora en ter ondersteuning van de spijsvertering*. Ook kan olijfbladextract een verzachtende werking op de luchtwegen bieden*.

Immune Forte ComplexOndersteunt het immuunsysteem en helpt de weerstandBevat Echinacea, Astragalus, Vlierbes, Olijfblad, Reishi, KnoflookKrachtige kruiden en een extra hoge dosering zinkVoor dagelijks gebruik of kortstondig intensief gebruikNu bestellen arrow right arrow right

Olijfblad(extract) gebruiken

Olijfblad wordt verkocht als gedroogde bladeren, als thee of als olijfbladextract dat wordt gewonnen uit de bladeren. Olijfbladextract is verkrijgbaar in supplementvorm. Kies voor een hoogwaardig supplement met hoge concentratie oleuropeïne om optimaal te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen die olijfblad biedt.

*Gezondheidsclaims zijn lopende.

Het bericht Olijfblad verscheen eerst op Perfect Health.

[ad_2]

https://www.perfecthealth.nl/nieuws/olijfblad/