Kun je met dit wondermiddel snel afvallen?

[ad_1]

85 miljoen. Dat is het aantal weergaven van de hashtag #berberine heeft op TikTok. Op sociale media staat berberine dan ook bekend als wondermiddel snel afvallen, maar is dat terecht?

Berberine is een natuurlijk voorkomende chemische stof, meer specifiek een alkaloïde verbinding, die voorkomt in sommige planten en verschillende Chinese kruiden.

Recentelijk hebben onderzoekers berberine onderzocht of het gebruikt kan worden bij de behandeling van obesitas. Leer meer over de berberine werking en of je werkelijk met berberine afvallen kunt.

Hoe kan je snel afvallen met berberine?

In het onderzoek van 12 weken bij mensen die snel wilden afvallen zorgde het drie keer per dag innemen van 500 milligram berberine gemiddeld voor enkele kilo’s gewichtsverlies en de deelnemers verloren ook 3,6% van hun buikvet.

Bekijk Vitals Berberine 500 mg >

Onderzoekers ontdekten dat berberine resulteert in een afname van het gewicht, de voedselinname en het cholesterolgehalte.

Nieuwe pil om te vermageren

Berberine kwam al in 2012 in beeld als nieuwe pil om mee te vermageren. Toen bleek dat driemaal daags 500 milligram berberine innemen gemiddeld ongeveer 2,5 kilo gewichtsverlies veroorzaakte en de deelnemers hielp 3,6% van hun lichaamsvet te verliezen.

Ondertussen bleek uit een recentelijke review van 12 onderzoeken in 2020 dat de gemiddelde berberine ervaringen hebben geleid tot significante reducties in lichaamsgewicht, body mass index en buikvet.

Kun je sneller met glucomannan, berberine of ozempic afvallen?

Het is niet echt mogelijk om conclusies te trekken of je sneller met glucomannan, berberine of ozempic afvallen kunt, want het zijn geen vergelijkbare producten.

Berberine is een kruidensupplement dat veel toepassingen heeft maar ook vrij krachtige effecten en het andere is een goedgekeurd medicijn voor diabetici en mensen die worstelen met obesitas onder toezicht van een geregistreerde arts.

Ook het gebrek aan onderzoek naar de gewichtsverliezende effecten van berberine is nog een punt van zorg. De argumenten tegen het nemen van berberine in plaats van Ozempic en Wegovy zijn onder andere de beperkte hoeveelheid menselijk onderzoek van hoge kwaliteit dat de gewichtsverliezende effecten ondersteunt.

Hoe werkt berberine voor gewichtsverlies?

In tegenstelling tot de bijnaam werkt berberine anders dan Ozempic, Wegovy en Mounjaro, die GLP-1 receptoragonisten zijn die de eetlust onderdrukken door het spijsverteringsproces te vertragen en het lichaam helpen meer insuline aan te maken.

Berberine werkt door AMP-activated protein kinase (AMPK) te activeren – een enzym in cellen dat het energieverbruik en de vetstofwisseling helpt reguleren, volgens een onderzoek gepubliceerd in Biomolecules.

Afvallen tips

Vandaag de dag staan intermittent fasting en berberine bovenaan veel lijstjes met afvallen tips. Maar met dit wondermiddeltje alleen kom je er niet, want je zult ook echt moeten werken aan een gezond dieet.

Een gezond dieet bestaat uit gevarieerde voeding: 50% fruit en groenten, 25% volle granen en 25% eiwitten met een vezelinname van 25-30 gram Transvetten vermijden en kiezen voor onverzadigde vetten is voor het afvallen ook essentieel.

wondermiddel afvallen tips

Tips zoals regelmatige lichaamsbeweging, zoals een uur stevig wandelen per dag, bevordert lichamelijke, geestelijke gezondheid en de snelheid waarmee je kunt afvallen.

Bewust eten, waarbij men bewust kiest en geniet van voedsel, leidt tot gezondere keuzes.

We zetten hieronder de drie beste tips om mee af te vallen op een rij.

Tip 1. Eet gevarieerde, voedzame voeding.

Gezonde maaltijden en tussendoortjes moeten de basis vormen van het menselijke dieet, ook wanneer je wilt werken aan gewichtsverlies. Gezond eten laat je sneller afvallen.

Een eenvoudige manier om een maaltijdplan op te stellen is om ervoor te zorgen dat elke maaltijd voor 50 procent uit fruit en groenten bestaat, voor 25 procent uit volle granen en voor 25 procent uit eiwitten. De totale vezelinname moet dagelijks 25-30 gram zijn.

Elimineer transvetten uit het dieet en minimaliseer de inname van verzadigde vetten, die een sterk verband hebben met de incidentie van coronaire hartziekten.

In plaats daarvan kunnen mensen enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA) of meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA) consumeren, wat soorten onverzadigd vet zijn.

De volgende voedingsmiddelen zijn gezond:

 • Vers fruit en verse groenten
 • Vis
 • Peulvruchten
 • Noten
 • Zaden
 • Volle granen, zoals zilvervliesrijst en havermout

Voedingsmiddelen die je moet vermijden als je wilt afvallen zijn:

 • Voedingsmiddelen met toegevoegde oliën, boter en suiker
 • Vet rood of bewerkt vlees
 • Gebakken producten
 • Bagels
 • Wit brood
 • Bewerkte voedingsmiddelen

In sommige gevallen kan het verwijderen van bepaalde voedingsmiddelen uit het dieet ervoor zorgen dat iemand een tekort krijgt aan bepaalde noodzakelijke vitamines en mineralen.

Een voedingsdeskundige, diëtist of een andere professional in de gezondheidszorg kan iemand adviseren hoe hij of zij het volgende binnenkrijgt.

Gezond eten laat je sneller afvallen.

Tip 2. Veel meer lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging is van vitaal belang voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid en voor mensen die willen afvallen.

De frequentie van lichamelijke activiteit op een gedisciplineerde en doelgerichte manier verhogen is vaak cruciaal voor succesvol gewichtsverlies.

Een uur matig intensieve activiteit per dag, zoals stevig wandelen, is ideaal. Als een uur per dag niet mogelijk is, suggereren experts dat iemand moet streven naar minimaal 150 minuten per week.

beweging wondermiddel afvallen

Mensen die normaal niet lichamelijk actief zijn, moeten de hoeveelheid lichaamsbeweging die ze doen langzaam opvoeren en de intensiteit ervan geleidelijk verhogen. Deze aanpak is de meest duurzame manier om ervoor te zorgen dat regelmatig bewegen een onderdeel wordt van hun levensstijl.

Op dezelfde manier als het bijhouden van maaltijden psychologisch kan helpen bij gewichtsverlies, kunnen mensen ook baat hebben bij het bijhouden van hun lichamelijke activiteit.

Er zijn veel gratis mobiele apps beschikbaar die iemands caloriebalans bijhouden nadat ze hun voedselinname en lichaamsbeweging hebben bijgehouden.

Als de gedachte aan een volledige workout intimiderend lijkt kun je simpel beginnen.

Goede bewegingstips voor iemand die wil afvallen zijn:

 • De trap nemen
 • De hond uitlaten
 • Tuinieren
 • Dansen
 • Buitenspelletjes spelen
 • De auto verder weg parkeren

Mensen met een laag risico op coronaire hartziekten hebben waarschijnlijk geen medische beoordeling nodig voordat ze met een trainingsschema beginnen.

Voor sommige mensen, waaronder mensen met diabetes, kan het echter raadzaam zijn om eerst een medische evaluatie uit te voeren. Iedereen die niet zeker weet of lichaamsbeweging veilig is, moet een arts raadplegen.

Beweging helpt bij sneller gewichtsverlies.

Tip 3. Eet bewust

Veel mensen hebben baat bij bewust eten, waarbij ze zich volledig bewust zijn van waarom, hoe, wanneer, waar en wat ze eten. Gezondere voedingskeuzes maken is een direct resultaat van meer afgestemd zijn op je lichaam.

Mensen die bewust eten, proberen ook langzamer te eten en van hun eten te genieten, waarbij ze zich concentreren op de smaak. Door een maaltijd 20 minuten te laten duren, kan het lichaam alle signalen voor verzadiging registreren.

Het is belangrijk om je te concentreren op voldaanheid na de maaltijd in plaats van op volheid en om in gedachten te houden dat veel natuurlijke of vetarme voedingsmiddelen niet noodzakelijkerwijs een gezonde keuze zijn.

gezond eten sneller afvallen

Succesvol afvallen

Voor succesvol afvallen hoeven mensen geen specifiek dieet te volgen, zoals het Atkins dieet. In plaats daarvan moeten ze zich richten op het eten van minder calorieën en meer bewegen om een negatieve energiebalans te bereiken.

Afvallen is in de eerste plaats afhankelijk van het verminderen van de totale inname van calorieën, niet van het aanpassen van de verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten in het dieet.

Een redelijk doel voor gewichtsverlies om gezondheidsvoordelen te gaan zien is een vermindering van 5 tot 10 procent van het lichaamsgewicht over een periode van 6 maanden.

De meeste mensen kunnen dit doel bereiken door hun totale calorie-inname te verlagen tot ergens tussen de 1.000 tot 1.600 calorieën per dag.

Een dieet van minder dan 1000 calorieën per dag biedt niet voldoende dagelijkse voeding.

Na 6 maanden diëten neemt het gewichtsverlies meestal af en het lichaamsgewicht heeft de neiging om te stagneren omdat mensen minder energie verbruiken bij een lager lichaamsgewicht.

Wat is een paardenmiddel om af te vallen?

Onder supplementen is berberine het paardenmiddel om af te vallen. Maar een middeltje slikken en verder niets doen zal je echter niet verder helpen, je moet dus je oude slechte leefgewoonten ook aanpakken: meer bewegen en gezond gaan eten.

Met andere woorden: gewichtsbeheersing is iets complexer dan simpelweg een paardenmiddeltje tegen afvallen zoeken. Het bereiken van een gezond gewicht is een beetje als een legpuzzel.

Berberine: een paardenmiddel om af te vallen

We hebben allemaal onze eigen grote lijnen en ‘persoonlijke stukjes’ die we moeten aanpakken en in elkaar moeten passen om ons eigen optimale gezonde gewicht te bereiken. Berberine kan je alleen daarbij een beetje ondersteunen.

Lees meer | Paardenmiddel tegen obstipatie

Welk middel helpt echt om af te vallen?

Inmiddels zou je je ervan bewust moeten zijn dat er geen 100% wondermiddel om snel mee af te vallen bestaat, of dat één simpel supplement of medicijn op zichzelf zal resulteren in significant gewichtsverlies.

In plaats daarvan, als gewichtsverlies je doel is, moet je je richten op het aanpakken van specifieke hormonale routes die in jouw lichaam uit balans zijn.

Berberine heeft toevallig invloed op verschillende van deze hormonale routes en dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom berberine door mensen als wondermiddel wordt aangemerkt.

Hoe snel kun je afvallen met berberine?

De tijd hoe snel je kunt afvallen met berberine hangt af van de specifieke gezondheidstoestand van iemand. Over het algemeen duurt het enkele weken tot enkele maanden voordat berberine merkbare gunstige effecten heeft.

Bij gebruik om de bloedsuikerspiegel te verlagen is bijvoorbeeld aangetoond dat berberine de HbA1c-spiegel (een maat voor de bloedsuikercontrole op de lange termijn) binnen drie maanden na gebruik met gemiddeld 1,5% verlaagt.

Sommige mensen kunnen echter snel afvallen met berberine, terwijl het bij anderen dus langer kan duren voordat ze resultaat zien.

hoe kun je snel afvallen

Het is ook belangrijk om te weten dat berberine geen snelwerkende behandeling is en niet moet worden gebruikt als vervanging voor conventionele medische behandelingen voor ernstige gezondheidsproblemen.

Als je overweegt om berberine te gebruiken voor een gezondheidsprobleem, is het belangrijk om met je zorgverlener te overleggen om te bepalen wat het beste behandelplan is voor jouw individuele behoeften.

Waarom is illegaal vermageren een slecht plan?

Ozempic en zijn soortgenoten leiden tot nog meer gewichtsverlies dan berberine, maar aangezien Ozempic alleen op recept verkrijgbaar is valt dit middel zonder recept onder illegaal vermageren, wat altijd een slecht plan is.

Medicijnen zijn om een belangrijke reden op recept: ze kunnen een negatieve invloed hebben op je gezondheid. Berberine is een ‘gewoon’ voedingssupplement, en daarom wel een veilige keuze.

Supplement waarmee je snel afvalt

Berberine kopen is eigenlijk niets nieuws: het wordt al eeuwen gebruikt. De meest gebruikte dosering waarmee je snel afvalt is 500 mg, zoals dit supplement van Vitals hieronder.

Bekijk Vitals Berberine 500 mg >

In de media zijn inmiddels veel onderzoeken geciteerd die ook aangetonen dat berberine kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en obesitas die worden veroorzaakt door een vetrijk dieet.

Dit alles is veelbelovend voor mensen die vetrijke diëten, eiwitrijke diëten of andere diëten hebben geprobeerd en daardoor zijn aangekomen.

Hoewel berberine vooral op sociale media als één van de wondermiddelen waarmee je sneller afvallen kunt is neergezet, is berberine geen toverpil.

Afvallen moet altijd gepaard gaan met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging om de vetvoorraden in het lichaam te kunnen verminderen.

Wondermiddel

Koolhydraatarm dieet

Afvallen gaat verder dan de nieuwste hype of een crashdieet. Een evenwichtige leefstijl met aandacht voor voeding, zoals een koolhydraatarm dieet, is essentieel. Start je dag met een ontbijt van brinta, bruinbrood en rauwkost.

Voedingsvezels en omega 3

Groente, voedingsvezels uit lijnzaad en omega 3 helpen bij het verbranden van buikvet. Vergeet niet te bewegen: hardlopen en intervaltraining, aangevuld met push-ups, zijn effectief. Koffie, groene thee en matcha kunnen de stofwisseling stimuleren.

Goed slapen met een verantwoord dieet

Vermijd snelle oplossingen zoals garcinia cambogia, forskolin en raspberry ketone capsules; hun bijwerkingen kunnen risicovol zijn. Ozempic injecties en citroensap reguleren de suikerstofwisseling, maar pas op voor het jojo-effect. Kies voor verantwoord afvallen en let op je inname van kilocalorieën. Magnesium ondersteunt bij het vasten, zoals intermittent fasting. Goed slapen en het vermijden van een bierbuik zijn ook van belang voor een optimale gezondheid en het beste advies waarmee je sneller afvalt.

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:

 • Wondermiddel snel afvallen[ad_2]

https://vitamines.com/wondermiddel-snel-afvallen/