6 x ketobrood, dat wel lekker smaakt!  » Makkelijk Afvallen

[ad_1]

Met deze ketobrood recepten hoef je je geen zorgen te maken over “uit ketose schieten”. Vergeet de dagen van droge, smaakloze broodalternatieven en dat ik-mag-niks-meer-gevoel.

Vanaf nu kun je blijven genieten van brood zonder schuldgevoelens en zonder broodbuik! Ja, je leest het goed. Zelfs tijdens het afvallen geniet je elke dag van een lekker bammetje. Volg je de keto challenge of ga je dat doen? Ontdek dan hoe je jouw favorieten broodjes aan jouw dagelijkse eetpatroon toevoegt, terwijl je in ketose blijft.

Hoe kun je keto brood maken?

Brood wordt gemaakt van meel. Dat is een ‘no go’ tijdens het keto dieet. Maar voor elk probleem is een oplossing 🙂 Wij laten ons niet zomaar de weg uit slaan! Ketobrood maken doe je gewoon met een andere meelsoort die weinig koolhydraten bevat. 

Dit is de lijst met keto proof meelsoorten:

 • Sojameel
 • Lupinemeel
 • Amandelmeel
 • Lijnzaadmeel
 • Kokosmeel
 • Sesammeel
 • Zonnebloemmeel

Het leuke is, ze zijn allemaal glutenvrij! Wel komen gluten goed van pas bij het maken van ketobrood. Gluten zorgen namelijk voor de elasticiteit en luchtigheid.

Daarom maken wij bij veel van onze recepten ook gebruik van de volgende ingrediënten:

Als je dit in de juiste verhoudingen gebruikt, creëer je hemels lekkere ketobrood recepten. Ontdek ze hieronder zelf. Smullen maar! 

Wil je tarwegluten of -meel vervangen? No problemo! Ontdek in deze post met alternatieven hoe je dat doet. 

Lekkerste ketobrood recepten

Heerlijke ontbijtjes met ei, gezonde smoothies, een lekkere low carb pap. Heerlijk eten, zonder dat ik-mag-niets-meer gevoel. Heb jij ons keto dieet al geprobeerd? Download anders snel het gratis weekmenu hieronder. 

Gratis Download: Keto Weekmenu

Benieuwd hoe lekker ketogeen eten kan zijn? Vul hieronder je naam en e-mail in, zodat ik de PDF met gratis recepten naar je toe kan sturen. Ontdek wat je kan eten in een ketogeen dieet! 

Soms wil je toch gewoon brood. Gelijk heb je! Maar je wilt ook weer niet uit ketose. Daarover later mee. Sta je te springen voor een lekker ketobroodje? Ik zou zeggen tas toe en smakelijk! 

Koolhydraatarm brioche brood

Een brioche is een luchtig zoet Frans broodje. Voor bijvoorbeeld een feestelijk (Paas)ontbijt of een zoete lunch.

Brioche brood in bakvorm bij koolhydraatarm dieet.

Worstenbroodjes maken

Ambachtelijke worstenbroodjes vers uit je eigen oven. Heerlijk als tussendoortje of tijdens de lunch bij een goede kom soep.

Koolhydraatarme worstenbroodjes met sausjes op een broodplank.

Overheerlijk courgettebrood!

Wil jij letten op je koolhydraten, maar houd je ook van een lekker bammetje op z’n tijd? Maak dan dit recept voor courgettebrood! Super lekker en 100% low carb. 

Koolhydraatarm courgettebrood op plank.

Chocoladebroodjes

Alle chocolade- én broodfans opgelet! Dit wordt guiltfree genieten tijdens je low carb dieet.

Chocolade broodjes op een rooster met pure chocolade voor genieten zonder schuldgevoelens tijdens low carb dieet.

Broccolibrood

Gezond recept voor broccolibrood. Heerlijk op z’n Italiaans of met tonijnsalade. Bevat slechts 6 koolhydraten per plakje.

Koolhydraatarm broccolibrood recept met speltmeel.
Keto Brood volgens koolhydraatarm recept voor Flatbread met kokosmeel en psylliumvezel.

Review keto brood AH

Voor iedereen die geen zin of tijd heeft om zelf ketobrood te bakken, maar wel brood wilt eten is daar koolhydraatverlaagd brood van AH. Ontdek hieronder je opties. 

 1. AH koolhydraat verlaagd volkoren
 • aantal koolhydraten per snee: 5 gram 
 • glutenbevattend: ja  
 • smaak: prima
 • textuur: iets droger dan koolhydraatrijk brood
 1. AH koolhydraat verlaagd volkoren bollen
 • aantal koolhydraten per broodje: 11 gram 
 • glutenbevattend: ja
 • smaak: prima 
 • textuur: prima 

Let op: vind je 1 snee ketobrood maar weinig en neem je er liever 2? Besef dan ook dat je daardoor 10 gram koolhydraten binnenkrijgt. Hierdoor kun je de rest van de dag nog maar maximaal 40 gram koolhydraten eten. Dit geldt ook bij het eten van de bollen. Het kan wel, maar let goed op wat je de rest van de dag eet (bron).

Het geheim van in ketose blijven met ketobrood

Nu je deze heerlijke ketobrood recepten hebt ontdekt, wil je natuurlijk weten hoe je ze moeiteloos in jouw dagelijkse keto eetpatroon integreert. Het is eigenlijk veel makkelijker dan je denkt.

 1. Controleer hoeveel koolhydraten je favoriete broodje bevat.
 2. Check of de hoeveelheid koolhydraten overeenkomt of minder is dan de koolhydraten van je ontbijt, lunch of een tussendoortje van die dag.
 3. Is dat het geval? Ruil het eetmoment voor een lekker ketobroodje.
 4. Last but not least, geniet ervan met volle teugen!

Bij MA vinden we het onnodig om genoegen te nemen met een dieet waarbij je niets meer mag. Blijf genieten van de lekkerste recepten, terwijl je de overtollige kilo’s vaarwel zegt. Klik hier om de Keto Challenge te ontdekken en maak van elk eetmoment een heerlijke ervaring zonder concessies. Je hebt het verdiend!

[ad_2]

https://makkelijkafvallen.nl/ketobrood/