Meer energie krijgen tijdens donkere dagen? Zo doe je dat. » MA

[ad_1]

Voel jij je vaak ook al gesloopt, terwijl je pas net wakker bent? Heb je het gevoel dat je jezelf door de dag moet slepen? Je bent niet de enige, ik heb precies hetzelfde en met ons zijn er vele andere. Ik krijg namelijk veel vragen betreffende meer energie krijgen tijdens de donkere dagen. 

Tja, het is herfst en de winter staat zo ongeveer voor de deur. Daar kunnen we vrij weinig aan veranderen. Gelukkig heb je zelf meer impact op je energieniveau dan je denkt. Ontdek hier hoe je van futloos naar springlevend gaat in slechts 30 dagen. Jij hebt de power! 

Dit ga je lezen in deze post:

Tips voor meer energie krijgen

De donkere maanden van het jaar kunnen zwaar op je energieniveau drukken. Persoonlijk vind ik dat deze tijd van het jaar ook zo zijn charmes heeft. Prachtige gekleurde herfsttafferelen, eekhoorntjes die zo nu en dan tevoorschijn komen en het knisperen van de blaadjes.

Zou het niet heerlijk zijn als je ook van de herfst en winter kan genieten zonder dat ik-heb-nergens-zin-in gevoel? Wat is het eerste dat je gaat doen als je je energie terug hebt? Met deze 8 tips bruis jij binnenkort in ieder geval ook van de energie. 

1. Meer energie door voeding

Voeding kan zowel tegen je werken als vóór je werken. Dus wat gaat het worden? Je energie daalt drastisch door het eten van suikerrijke voeding en snacks. Die kun je dus het beste vermijden. Meer energie krijgen dat gebeurt wanneer je kiest voor de juiste verhouding tussen langzame koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. 

Misschien denk je nu: “Goed om te weten, maar wat is dan de juiste verhouding?”. Ontdek het hier in de gratis weekmenu’s die zijn samengesteld door een diëtist. 

Gratis Download: 2 Weekmenu’s

Benieuwd hoe lekker koolhydraatarm eten kan zijn? Vul hieronder je naam en e-mail in, zodat ik de PDF met 2 gratis weekmenu’s naar je toe kan sturen. 

2. Supplementen voor energie

Veel mensen grijpen naar supplementen wanneer ze een dipje ervaren. 

Let op: gebruik niet zomaar een supplement om “het probleem” snel op te lossen. 

Wellicht heb je wel helemaal geen tekort en is het onnodig en zelfs ongezond om dure supplementen te kopen. Je kunt daarom beter eerst een test laten doen door je huisarts. Wanneer blijkt dat er een tekort is, kunnen supplementen je energiepeil weer een boost geven. 

3. Beweeg 30 minuten per dag 

Niet iedereen is even dol op beweging. Maar wat is nou 30 minuten van je dag? Het hoeft geen heftige work-out te zijn. Een fijne wandeling, een yoga sessie of lekker wat vroeten in de achtertuin valt allemaal onder het kopje “beweging”. 

Stel jezelf eens de volgende vraag: “Welke vorm van beweging past het beste bij mij?” Je zult zien dat het dan helemaal niet zo veel moeite kost en je er juist positieve energie voor terugkrijgt. 

Leuk weetje: Wist je dat 1 minuut springen al een wereld van verschil maakt in je energie? Het voelt misschien wat gekkig. Een glimlach op je gezicht vanwege je ongebruikelijke actie kan geen kwaad voor een goed humeur (en je energie). 

4. Slaap 7-8 uur per nacht 

Goed uitgerust zijn is essentieel voor je energieniveau. Zorg voor een regelmatig slaapritme van zo’n 7 tot 8 uur slaap per nacht. Dit kan wonderen doen voor je vitaliteit. 

Heb jij ook zo’n moeite met opstaan in de herfst en winter? Je bent niet de enige! Een wake-up light is hierbij je partner in crime. 

Een wake- up light is een slimme lamp die ervoor zorgt dat het steeds lichter wordt in je slaapkamer. Waardoor je (hopelijk) sneller met het juiste been uit bed stapt. Dit is overigens gewoon een tip om je beter te kunnen helpen, we worden niet gesponsord 😉 De prijzen variëren tussen de €35 en €75 (bron). 

5. Energieboost door stress verlagen

Stress, drukte en een gehaast leven slurpen te energie uit je lichaam. Zijn alle verplichtingen, afspraken en alle andere to do’s op je lijst het je echt waard? Gun het jezelf om iets rustiger aan te doen. In ruil daarvoor zal je lichaam je bedanken met wat extra energie. 

Er zijn diverse manieren om stress te verminderen. Denk aan meditatie, yoga, een boek lezen, een lekker warm bad nemen en ga zo maar door. Kies iets waar jij door kalmeert en je energiereserves kan aanvullen.

6. Neem elke dag een frisse neus

Wanneer je elke dag eventjes naar buiten gaat, voorzie je jezelf van gratis vitamine D. 15 minuten tot een half uur is voldoende. Ook al is het fris, buitenlucht geeft direct meer energie. Heb je wat meer tijd? Check hier de mooiste plekjes van Nederland voor een prachtige herfstwandeling. 

7. Adem energie in

Door stress en drukte kan het zijn dat je ademhaling hoog zit. Voel maar eens waar jouw ademhaling op dit moment zit. Voel je je buik op en neer gaan of voel je je ademhaling meer hogerop in je lichaam? Hoe sneller je ademhaalt, hoe meer energie het kost. 

Om dit op te lossen kun je een simpele ademhalingsoefening doen zoals de box breathing techniek:

  • 4 seconden inademen
  • 4 seconden vasthouden
  • 4 seconden uitademen

Dit kun je 5 keer herhalen. Hierdoor gaat je hartslag en stressniveau naar beneden, waardoor je beter kunt focussen en presteren. 

8. Stay hydrated! 

We bestaan voor zo’n 70 tot 80% uit water. Kom je vocht tekort dan lijdt je lichaam hieronder. Dit zul je merken aan vermoeidheid en een gebrek aan energie. Voorkom uitdroging en drink minimaal 2 liter per dag. Je kunt een fles water of een mok met thee in het zicht zetten om jezelf te trainen en eraan te herinneren voldoende te drinken. 

Meer energie in 30 dagen

Meer energie krijgen gaat niet van de een op de andere dag. Geef jezelf de tijd. Pas de tips stapje voor stapje toe. Je kunt na zo’n 30 dagen eens reflecteren en kijken welke veranderingen je in je energie merkt. 

Het fijne is dat je deze tips makkelijk zelf kunt toepassen. Misschien heb je soms een steuntje in de rug nodig. Dat is helemaal niet erg en zelfs menselijk. Kun je wat hulp gebruiken op het gebied van voeding? Dan ben je hier aan het juiste adres. 

Volgens de Makkelijk Afvallen Methode geniet je van gezond eten, zonder dat ik-mag-niets-meer gevoel. Ondertussen werk je aan jouw doelen. Of dat nu betekent dat je meer energie krijgt, gewicht verliest of je algehele gezondheids verbetert. Ontdek het zelf en geef je energie een boost met het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma!

[ad_2]

https://makkelijkafvallen.nl/meer-energie-krijgen/