Helpt collageen tegen acne? | Vitamines.com

[ad_1]

Acne kan een hardnekkig probleem zijn, zelfs na de tienerjaren. Collageenpoeder, zoals Herbolist Collageen Beauty Blend, biedt een mogelijke oplossing.

Collageen is van vitaal belang voor een gezonde huid omdat het de elasticiteit verhoogt, de huidstructuur ondersteunt en de genezing van beschadigde huidcellen bevordert.

Deze elementen zijn allemaal belangrijk om de strijd tegen Acne aan te gaan. Juist deze specifieke eigenschappen van collageen kunnen helpen om acne te verminderen en een heldere, gezonde teint te bevorderen.

Herbolist Collageen Beauty Blend heeft de meest positieve ervaring resultaten tegen acne is er geen wetenschappelijk bewijs dat collageen helpt tegen acne. Er zijn talloze studies die de rol van collageen erkennen als het gaat om anti-aging. Maar er ontbreekt nog overtuigend bewijs.

Wat is acne?

Acne is helaas niet altijd een geïsoleerd verschijnsel van de tienerjaren. De ontstoken, opgewonden puisten volgen veel mensen tot in hun volwassenheid en lijken altijd op te duiken op de meest ongelegen momenten.

Een collageenpoeder gebruiken om een gezonde huid te ondersteunen en van die vervelende puistjes af te komen is dus een gemakkelijke oplossing.

Beauty supplementen hebben allerlei schoonheidsverbeterende claims op de fles staan, maar werken vaak niet. Kan collageen dan wél helpen bij acne?

Laten we eens verkennen wat collageen precies is, welke impact het heeft op de gezondheid van onze huid, en of het geschikt is voor mensen met een huid die gevoelig is voor acne.

Zelf ben ik overtuigd van de werking van collageen, gezien de talloze ervaringen van Herbolist collageen beauty blend en de positieve reactie die wij ontvangen van klanten.

Wat is collageen?

Collageen, het populairste eiwit in ons lichaam, speelt een cruciale rol bij het handhaven van de structuur van bindweefsels, waaronder pezen, ligamenten en natuurlijk onze huid.

Het is dé bouwsteen voor een stevige en gladde huidbarrière, terwijl het tegelijkertijd vocht vasthoudt om onze huid gehydrateerd te houden.
Niet zo verwonderlijk dus dat collageen binnen no-time super populair is geworden.

Ons lichaam begint collageen te produceren zodra het de juiste bouwstenen binnenkrijgt. En wat we eten speelt hierbij een doorslaggevende rol. De belangrijkste bouwstenen van collageen zijn drie specifieke aminozuren: glycine, proline en hydroxyproline.

Nu, om deze aminozuren binnen te krijgen, kun je veel eiwitrijk voedsel zoals vis, vlees, gevogelte en peulvruchten. Of eiwitsupplementen slikken. Maar eiwitten bevatten maar een klein deel collageen.

Dan is er nog een truc – voedsel met een overvloed aan collageen, zoals bottenbouillon. Collageen gebruiken is niets nieuws. Vroeger aten mensen veel vlees met botten, vis met graten. Allemaal belangrijke bronnen van collageen. Tegenwoordig bevat onze voeding minder collageen, omdat wij alle botten en graten verwijderen.

Wil je meer weten over collageen en voeding? Lees dan: waar zit collageen in voeding?

Dus als je gelooft in collageen en als je echt in de snelweg van de collageenboost wilt zitten, kun je ook overwegen om collageensupplementen in poedervorm te gebruiken.

tot een gezonde huid is binnen handbereik.

Welke soorten collageen zijn er?

Er bestaan meer dan 28 verschillende soorten collageen, maar de meest gangbare types zijn 1 tot 4, elk met hun eigen specifieke functies:

 • Type I: Dit is verreweg het meest voorkomende type collageen en wordt aangetroffen in alle soorten bindweefsel in ons lichaam.
 • Type II: Je vindt dit type in gewrichtskraakbeen en tussenwervelschijven, wat de ruimte tussen delen van onze wervelkolom betekent.
 • Type III: Dit type is verantwoordelijk voor het creëren van het ondersteunende netwerk in zachte weefsels zoals organen, huid en bloedvaten. Het speelt een cruciale rol bij wondgenezing.
 • Type IV: Dit type collageen vormt een essentieel onderdeel van de structuur van organen zoals de nieren, het binnenoor en zelfs de ooglens.

Wat doet collageen?

Collageen is niet zomaar een willekeurig eiwit in ons lichaam. Het is de superheld van de structuur en de stevigheid van ons bindweefsel. Collageen vervult een cruciale rol bij het in topconditie houden van onze huid, zodat deze altijd stralend, gehydrateerd en soepel blijft.

En alsof dat nog niet genoeg is, draagt het ook bij aan het bevorderen van gezonde haargroei en het versterken van onze nagels.

Ook heeft onderzoek zelfs aangetoond dat een dagelijkse inname van 2,5 gram collageensupplement de nagelgroei stimuleert en broze nagels verbetert. Voeden van binnenuit dus.

Maar wat doet het precies? Laten we de diepte ingaan en ontdekken waarom collageenpoeder zo’n waardevolle bondgenoot is voor een stralende en gezonde huid, vooral voor diegenen onder ons die met acne te maken hebben.

Optimale Huidhydratatie

Terwijl de tijd zijn tol eist, begint collageen op natuurlijke wijze af te nemen, dit gebeurd vanaf 25 jaar. Maar hier komt het goede nieuws – collageen kan de natuurlijke vochtbarrière van je huid versterken. Dit leidt tot verbeterde elasticiteit en minder rimpels.

Er is een studie in Amerika waarin aanzienlijke verbeteringen werden waargenomen in de huidhydratatie na een dagelijkse inname van 10 gram collageen gedurende 8 weken.

Collageen geeft je huid de stevigheid die nodig is om meer vocht vast te houden en die kostbare hydratatie te behouden.

Verhoogde Huidelasticiteit

Een soepele, elastische huid is de sleutel om rimpels op afstand te houden. Talloze onderzoeken, waaronder dat ene specifieke onderzoek, vertellen ons dat collageenpeptiden echt wonderen kunnen verrichten voor de elasticiteit van onze huid.

En als we specifiek kijken naar die vervelende oogrimpels, ontdekten onderzoekers dat vrouwen die 8 weken lang dagelijks 2,5 gram collageen peptiden innamen gemiddeld 20% minder oogrimpels hadden dan degenen die de placebo kregen.

En, geloof het of niet, deze opmerkelijke verbetering werd al na slechts vier weken opgemerkt.

En waarom kan collageen poeder specifiek voor mensen met acne zo gunstig zijn? Wel, het kan niet alleen een effect hebben op het verminderen van rimpels, maar het kan ook de textuur en de tonus van je huid verbeteren, wat kan bijdragen aan het verminderen van acne-uitbraken.

Bovendien is collageen een bondgenoot van de wondgenezing en kan het helpen bij het verminderen van tekenen van huidveroudering, waardoor je huid er frisser en gezonder uitziet dan ooit tevoren.

Dus, collageen kan niet alleen een rimpelbestrijder zijn, maar ook een waardevol hulpmiddel voor een zijdezachte, stralende huid, zelfs als je worstelt met acne. Lees meer over acne: Wat is acne.

Wat veroorzaakt acne?

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen, en het kan af en toe opduiken door verschillende oorzaken.

De meest voorkomende oorzaken van acne zijn:

 • Verstopte poriën
 • Hormonale veranderingen
 • Slechte voeding

Hormonale veranderingen zijn de meest gebruikelijke en meest voorkomende. Deze schommelingen in hormonen kunnen leiden tot een toename van talgproductie, waardoor de natuurlijke huidbacteriën, bekend als Cutibacterium acnes, zich kunnen vermenigvuldigen.

Deze bacteriën zetten talg om in vrije vetzuren, wat kan bijdragen aan het ontstaan van acne.

Verschillende onderzoeken hebben ook verbanden gelegd tussen lage niveaus van bepaalde voedingsstoffen bij mensen met acne in vergelijking met mensen zonder acne.

Het is echter belangrijk op te merken dat er geen duidelijke consensus bestaat over de precieze relatie tussen voeding en acne. Bepaalde vetoplosbare vitamines, zoals A, D en E, kunnen wel een positieve invloed hebben op de gezondheid van de huid en mogelijk acne verminderen.

Voor sommige mensen kan de gezondheid van hun darmen ook een rol spelen bij het ontstaan van acne. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met acne vaak verschillen in de samenstelling van darmbacteriën vertonen in vergelijking met mensen zonder acne.

Hoewel er aanwijzingen zijn dat het beïnvloeden van het darmmicrobioom via voeding, levensstijl en probiotica indirect het huidmicrobioom kan beïnvloeden, is er nog veel meer onderzoek nodig om dit volledig te begrijpen.

Het belangrijkste advies is om huidproblemen te bespreken met een dermatoloog. Zij kunnen aanbevelingen op maat doen en eventuele onderliggende oorzaken van acne aanpakken, om zo de beste behandeling voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Verstopte poriën

De meest eenvoudige reden voor het ontstaan van huidonzuiverheden is de verstopping van je poriën. Dit wordt meestal veroorzaakt door ophoping van olie en dode huidcellen.

Hierdoor hebben mensen met een vette huidtypen vaak vaker last van puistjes en andere huidproblemen. Hoe meer olie je huid produceert, des te groter de kans dat dode huidcellen zich ophopen en je poriën verstopt raken.

Dit wil niet zeggen dat alle olie per definitie slecht is. Je haarzakjes zijn verbonden met olieklieren die talg afscheiden, een wasachtige, olieachtige substantie die je haar en huid smeert en ze soepel en zacht houdt.

Het probleem ontstaat wanneer je lichaam te veel talg produceert en dit zich ophoopt in je haarzakjes, samen met dode huidcellen, waardoor een ideale omgeving ontstaat voor bacteriën om te gedijen.

Als bacteriën je verstopte poriën infecteren, ontstaan er ontstekingen, wat resulteert in de vervelende puistjes waar we allemaal een hekel aan hebben.

Hormonale veranderingen en acne

Een van de belangrijkste oorzaken van acne en de bijbehorende puistjes is een teveel aan talg, en je hormonen spelen een grote rol in de hoeveelheid talg die je lichaam produceert.

Cortisol, ook wel bekend als het stresshormoon, kan de productie van olie in je talgklieren stimuleren. Tijdens de ovulatie, meestal rond dag 14 van je menstruatiecyclus, kan een toename van progesteron ook leiden tot meer talgproductie, wat je huid vetter kan maken en vatbaarder voor puistjes.

Misschien herken je het wel: menstruatie-acne, die vervelende puistjes die opduiken tijdens je menstruatie. Alsof de stemmingswisselingen nog niet genoeg zijn! Dit gebeurt omdat je lichaam tijdens je menstruatie een daling van oestrogeen en progesteron ervaart, en een stijging van testosteron. Dit kan de talgproductie in je huid stimuleren en leiden tot die ongewenste puistjes.

Tijdens de menopauze kunnen de snelle dalingen in oestrogeen- en progesteronniveaus leiden tot een vettere huid die gevoeliger is voor puistjes.

De hormonale veranderingen tijdens de menopauze kunnen ook de natuurlijke productie van collageen in je lichaam verminderen, wat invloed heeft op de stevigheid van je huid en het vermogen om acnelittekens en wondjes te genezen.

Slechte voeding en acne

 We hebben het allemaal wel eens meegemaakt! Soms kunnen een paar dagen van overmatig junkfood eten of een paar extra glazen wijn op ons gezicht en je ziet eruit als een gatenkaas. Helaas kan onze huid niet zo goed te veel suiker, zout of junkfood.

Wanneer we te veel suiker eten, wordt ons lichaam overspoeld met een overmatige hoeveelheid insuline. Deze insulinepiek kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder acne. Insuline is namelijk een hormoon dat de olieproductie in de huid verhoogt, wat kan leiden tot verstopte poriën en puistjes.

Een overmatige olieproductie creëert ook een ideale omgeving voor bacteriën om zich op je huid te gedijen. Als je dit combineert met de impact van suiker op je immuunsysteem, kan je lichaam de bacteriën niet snel genoeg kwijtraken, waardoor je gezicht de perfecte gastheer wordt voor puistjes!

Aan de andere kant heeft zout voedsel een uitdrogend effect op je huid, wat juist kan leiden tot een toename van olieproductie als reactie. Wanneer je lichaam probeert om een droge, uitgedroogde huid tegen te gaan door meer olie te produceren, ontstaat de perfecte combinatie van droge huidschilfers en olie die poriën kan verstoppen en puistjes kan veroorzaken. 

Oxidatieve stress en vrije radicalen

Oxidatieve stress en ontstekingen worden veroorzaakt door moleculen. Deze noemen wij: vrije radicalen. Deze schadelijke stoffen tasten collageen aan en verzwakken de structuur ervan. Gewoonten zoals roken en overmatig alcoholgebruik veroorzaken de productie van vrije radicalen in je lichaam, wat leidt tot een afname van de collageenproductie en schade aan je bestaande collageenvoorraden.

Wanneer je collageenvoorraden verzwakt zijn, wordt je huid minder goed beschermd en ben je vatbaarder voor bacteriën die puistjes veroorzaken.

Helpt collageen bij hormonale acne?

Hoewel het behouden van voldoende collageen cruciaal is voor een gezonde huid, is er momenteel geen overtuigend bewijs dat collageen helpt bij de behandeling of preventie van acne.

Het ontstaan van acne is een complex proces en hoewel we sommige oorzaken en bijdragende factoren kennen, zoals hormonale schommelingen, overmatige blootstelling aan zonlicht en bepaalde medicijnen, blijft het exacte mechanisme nog grotendeels onbegrepen.

Er wordt ook gedebatteerd over de mogelijke rol van voeding bij acne, met specifieke aandacht voor zuivelproducten en voedingsmiddelen met een hoge glycemische index. Echter, er is tot op heden weinig tot geen discussie geweest over de rol van collageen of aminozuren als bouwstenen.

Het merendeel van het onderzoek naar collageen, zowel in supplementvorm als als ingrediënt in huidverzorgingsproducten, heeft zich gericht op de anti-verouderingseffecten ervan en niet specifiek op acne.

Hoewel collageen enige belofte lijkt te tonen op het gebied van het verminderen van tekenen van huidveroudering, ontbreekt het momenteel aan overtuigend bewijs dat het effectief is bij de behandeling van acne.

Het is altijd raadzaam om bij huidproblemen, waaronder acne, professioneel advies in te winnen en de aanbevolen behandelingen te volgen die zijn aangepast aan jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Voordelen van collageen poeder voor de huid

De natuurlijke collageenproductie van ons lichaam neemt af naarmate we ouder worden, en dit proces versnelt tijdens de menopauze. Dit verlies van collageen kan in verband worden gebracht met tekenen van huidveroudering, zoals een dunne, droge huid, fijne lijntjes, bruine vlekken en rimpels.

Een uitgebreide review uit 2021 suggereerde dat collageensupplementen gunstig kunnen zijn bij het verminderen van rimpels en het verbeteren van de hydratatie en elasticiteit van de huid (de Miranda, 2021). Deze supplementen werden goed verdragen, met weinig tot geen bijwerkingen. Het is echter belangrijk op te merken dat ze niet voor alle huidaandoeningen effectief zijn.

Maar kunnen collageensupplementen helpen bij incidentele mee-eters, zwarte mee-eters of puistjes? Het is belangrijk om te begrijpen dat alle vormen van acne, inclusief mee-eters en puistjes, beginnen met het verstoppen van de poriën.

Hoewel er geen manier is om de grootte van poriën daadwerkelijk te veranderen of ze te openen of te sluiten, kan een consistente en gezonde dagelijkse huidverzorgingsroutine helpen om de poriën schoon te houden.

Collageen zelf helpt niet direct bij het voorkomen of behandelen van verstopte poriën en acne. Wat het wel kan doen, is helpen om poriën kleiner te doen lijken. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder collageen, wat kan leiden tot losse en vergrote poriën.

Collageen kan de stevigheid van de huid ondersteunen, wat op zijn beurt de huid rondom de poriën kan verstevigen. Hierdoor lijken de poriën kleiner en strakker.

Natuurlijke oplossingen tegen acne

Acne kan heel vervelend zijn en vaak moet er een dermatoloog aan te pas komen om te kijken naar een oplossing. Echter zijn er veel natuurlijke oplossingen tegen acne. Dit hangt wel af van de ernst van de aandoening.

Belangrijke voeding om te vermijden of minder te eten bij acne:

 • Suikers
 • Koolhydaten
 • Zuivel

Supplementen, naast collageen die je kunnen helpen:

 • Magnesium
 • Zink
 • Vitamine C
 • Vitamine D
 • B-vitaminen
 • Visolie
 • Probiotica

Huidverzorging en levensstijl middelen tegen acne

 • Lokale vitamine A crèmes
 • Dagelijkse huidverzorgingsroutine
 • Lichttherapie of andere behandelingen
 • Topische oplossingen die de talgproductie aanpakken.
 • Voeding
 • Lichaamsbeweging

Lees ook: welke vitamine voor een mooie huid

Wanneer medische hulp zoeken bij acne

Hoewel er tal van doe-het-zelfmethoden zijn om acne te behandelen, zijn er bepaalde situaties waarin het raadzaam is om de hulp van een dermatoloog in te schakelen:

 • 1. Als je al van alles hebt geprobeerd om van je acne af te komen, maar niets lijkt te werken.
 • 2. In geval van terugkerende acne-uitbraken.
 • 3. Bij diepe, pijnlijke acne of het verschijnen van acne cysten en knobbels.
 • 4. Wanneer je puistjes ontwikkelt na het beginnen met een nieuw medicijn of crème voor acne.
 • 5. Als er littekens of donkere vlekken zijn achtergebleven nadat de acne is verdwenen.

Een dermatoloog kan je in deze situaties professioneel advies geven en een effectieve behandelingsaanpak op maat aanbieden om je acne te beheersen en mogelijke complicaties te minimaliseren.

Collageen en andere tekenen van huidveroudering

Rimpels

Rimpels zijn onvermijdelijk naarmate we ouder worden. Een belangrijke factor bij het ontstaan van rimpels met de leeftijd is de afname van de collageenproductie.

Met minder nieuw collageen en meer afbraak van bestaand collageen kan de huid haar stevigheid, elasticiteit en hydratatie verliezen, waardoor ze slapper, dunner en droger wordt. Mensen die rimpels willen verminderen voor esthetische doeleinden, hebben baat bij regelmatige inname van collageensupplementen.

Deze supplementen hebben aangetoond dat ze rimpels, waaronder kraaienpootjes, verminderen door de huid te versterken en de hydratatie te verbeteren.

Lees ook: Wat is collageen & werkt het tegen rimpels?

Cellulitis

Cellulitis verwijst naar vetophopingen tussen bindweefselzakken net onder het huidoppervlak, wat resulteert in bobbels en kuiltjes op de huid. Hoewel cellulitis meestal geen gezondheidsprobleem is, willen sommige mensen graag het uiterlijk ervan verminderen.

Vrouwen die de menopauze naderen of doormaken, zijn vaak gevoeliger voor cellulitis. Naarmate vrouwen ouder worden en het oestrogeengehalte afneemt, kan de huid minder collageen bevatten, wat leidt tot een dunnere, minder elastische, drogere en gerimpelde huid.

Collageensupplementen kunnen helpen cellulitis te verminderen door het bindweefsel te versterken, zodat het vet er niet doorheen drukt.

Onderzoek toont aan dat deelnemers na zes maanden dagelijkse inname van 2,5 g bioactieve collageenpeptiden verbeteringen in hun huid en het uiterlijk van cellulitis opmerkten.

Droge huid

Collageen kan de hydratatie van de huid bevorderen door meer vocht vast te houden in het huidweefsel. Een goed gehydrateerde huid voelt zacht en elastisch aan. Onderzoek heeft aangetoond dat na 12 weken collageensuppletie het vochtverlies in de huid afnam en het vochtgehalte in de huid toenam.

Deze verbeteringen zijn toe te schrijven aan het vermogen van collageen om de natuurlijke vochtbalans van de huid te bevorderen.

Helpt collageen bij acnelittekens?

Net zoals bij acne zelf, ontbreekt het aan bewijs dat collageenpoeder helpt bij het verminderen van acnelittekens, ook al doen claims over verbeterde huidelasticiteit, hydratatie en huidtextuur vermoeden dat deze voordelen zouden kunnen bijdragen aan het verzachten van deze littekens.

Hoewel er in de toekomst mogelijk onderzoek komt dat het gebruik van collageeneiwitten ter vermindering van acnelittekens ondersteunt, ontbreekt dergelijk bewijs momenteel.

Acnelittekens zijn meestal het gevolg van ontstekingen en schade aan de collageenvezels in de huid. De behandeling van acnelittekens is sterk afhankelijk van het individu, maar veel strategieën, zoals chemische peelings en laserbehandelingen, werken door de stimulatie van collageenherstel of de aanmaak van nieuw collageen.

Hoewel er een verband bestaat tussen collageen en de behandeling van acnelittekens, is het op dit moment geen aanbevolen behandelplan om collageenproducten lokaal op de huid aan te brengen of in te nemen voor acnelittekens.

Acnelittekens hebben meestal te maken met ontstekingen en schade aan collageenvezels in de huid. De behandeling van acnelittekens is zeer individueel, maar veel strategieën – zoals chemische peelings en laserbehandelingen – werken door het stimuleren van collageenhervorming of de vorming van nieuw collageen.

Hoewel dit verband tussen collageen en de behandeling van acnelittekens bestaat, is het aanvullen of zelfs aanbrengen van lokale collageenproducten op de huid momenteel geen aanbevolen behandelplan voor acnelittekens.

Andere acne behandelingen voor volwassenen

Je bent niet alleen als je als volwassene nog steeds worstelt met acne. Er zijn verschillende effectieve behandelingen beschikbaar die kunnen helpen met je teint. Je kunt kiezen uit zowel vrij verkrijgbare als voorgeschreven topische behandelingen (lotions, crèmes en gels) en orale medicijnen.

Acnebehandelingen zonder recept zijn onder andere:

 • Benzoylperoxide: Dit is een veelgebruikt topisch medicijn tegen acne. Het werkt door de bacteri√´n op de huid te doden die ontstekingen en puistjes kunnen veroorzaken.
 • Salicylzuur: Salicylzuur is een ander topisch medicijn dat helpt bij de behandeling van acne. Het werkt als een exfoliant en helpt de dode huidcellen te verwijderen die verstopte pori√´n kunnen veroorzaken.
 • Adapaleen: Adapaleen is een retinoïde, wat betekent dat het afgeleid is van vitamine A. Het wordt vaak gebruikt om acne te behandelen omdat het de celdeling en groei van huidcellen reguleert, wat helpt bij het voorkomen van verstopte poriën. Adapaleen kan ook ontstekingen verminderen en helpt bij de vernieuwing van de huid.

Acne medicatie:

 • Antibiotica in de vorm van pillen of crèmes, zoals doxycycline en minocycline.
 • Spironolacton, een medicijn dat kan helpen bij de behandeling van acne.
 • Verschillende retinoïden, waaronder tretinoïne. (Raadpleeg de belangrijke veiligheidsinformatie)
 • Hormonale anticonceptie als een optie voor vrouwen met acne.

Moet je collageen gebruiken tegen acne?

Collageenpoeder is geen effectieve behandeling tegen acne. Hoewel collageensupplementen enkele voordelen kunnen hebben voor de ouder wordende huid, hebben ze geen bewezen effect op het voorkomen van puistjes, het verminderen van acne of het verminderen van littekens na acne.

Het is echter opmerkelijk dat sommige mensen positieve ervaringen hebben gemeld met de Herbolist Collageen Beauty Blend, ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs op dit gebied. Deze individuele ervaringen wijzen echter niet op een algemene effectiviteit van collageen bij de behandeling van acne.

Als je belangrijkste doel het beheersen van acne is, zijn er waarschijnlijk effectievere benaderingen om te overwegen dan collageenproducten. Het handhaven van een gezond en uitgebalanceerd dieet met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A (zoals bladgroenten, tomaten en rode paprika), vitamine D (in vette vis) en B-vitamines (te vinden in volle granen) kan bijvoorbeeld gunstig zijn voor de huid en ontstekingen verminderen.

Het kan een uitdaging zijn om te bepalen hoe je het beste met acne kunt omgaan, dus het is raadzaam om contact op te nemen met je huisarts of een dermatoloog voor een beoordeling en advies over de meest geschikte aanpak.

Er is geen magische oplossing in de vorm van een pil, supplement of crème om acne te genezen, en het is belangrijk om geduldig te zijn, aangezien zelfs effectieve behandelingen tijd nodig hebben om resultaten te laten zien.

Collageen acne

Collageen is essentieel voor een gezonde huid, nagels en meer. Onze collageenproducten, beschikbaar in zowel poeder- als pilvorm, zijn geformuleerd met gehydrolyseerd collageen voor optimale opname. Deze supplementen, geen medicijnen, kunnen een aanvulling zijn op je voeding, ter ondersteuning van de eiwitten die je lichaam nodig heeft. Terwijl collageen helpt bij het verminderen van rimpels, kan retinol als exfoliant worden gebruikt in je huidverzorgingsroutine. Onthoud, hormonen en roken kunnen invloed hebben op je collageenspiegels, net als je menstruatiecyclus. Probeer vandaag nog een sample en ontdek de voordelen van collageen!

Bronnen

Je las een bericht in de categorie:[ad_2]

https://vitamines.com/collageen-acne/