Een paar kopjes koffie a day keeps the doctor away!  » Makkelijk Afvallen

[ad_1]

Ben je een echte koffiegek? Pak dan je favoriete mok erbij, want ik heb nieuws waar je koffiehart (letterlijk) sneller van zal gaan kloppen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jouw dagelijkse koffieritueel niet alleen zorgt voor die broodnodige ochtendboost, maar ook een ticket kan zijn naar een langer leven. Je leest het goed, dus zet die espresso machine maar alvast aan en lees dit met een lekker bakkie pleur door! 

Ontdek het zwarte goud!

Koffie houdt niet alleen maar je ogen open, maar rekt dus ook nog eens jouw levensduur. Dat blijkt uit onderzoek in het European Journal of Prevention Cardiology. Mensen die twee of drie kopjes koffie per dag drinken hebben een grotere kans op een langer leven, vergeleken met mensen die geen koffie drinken. 

En nee, het gaat hier niet alleen om de cafeïne-kick. Koffie bevat namelijk meer dan 100 biologische ingrediënten die vooral positief effect hebben op hart- en vaatziekten. Dat moet toch als muziek in de oren klinken wanneer je een echte coffee addict bent? 

Cafeïnevrij, gemalen, of oploskoffie?

Het lijkt wellicht ongewoon om koffie uit een espresso machine te vergelijken die meer kost dan je auto te vergelijken met snelle oploskoffie, maar de ontdekkingen uit het onderzoek tonen aan dat alle soorten koffie een positief effect hebben op je gezondheid.

Cafeïnevrij: 14% Lagere Kans op Overlijden

Ontdek de gezonde voordelen van cafeïnevrije koffie met een indrukwekkende 14% lagere kans op overlijden vergeleken met niet-koffiedrinkers.

Gemalen: 27% Minder Kans Gedurende 12,5 Jaar

Kies je voor gemalen koffie? Dan geniet je van maar liefst 27% minder kans op overlijden gedurende een uitgebreide onderzoeksperiode van 12,5 jaar.

Oploskoffie: 11% Lagere Kans, maar Nog Steeds Indrukwekkend

Ook oploskoffie toont zijn positieve effecten met een aanzienlijke 11% lagere kans op overlijden.

Tijdens dit uitgebreide onderzoek vulden ongeveer 450.000 mensen een vragenlijst in over hun dagelijkse koffieconsumptie. Deze groepen werden vervolgens ingedeeld op basis van het aantal kopjes per dag.

Gezond genieten, zonder zorgen

Hoewel de gouden standaard bij drie kopjes per dag ligt, toont dit onderzoek aan dat zelfs als je geen fervent koffieliefhebber bent of juist wel, je kunt profiteren van de positieve effecten op je hart.

Of je nu minder of juist meer kopjes koffie drinkt, het blijkt een gezonde keuze te zijn voor je hart. De volgende keer dat iemand je vertelt dat je misschien wat te veel koffie drinkt, vertel hen dan met trots dat koffie niet alleen je redding is tijdens de maandagochtend, maar ook nog eens goed is voor je hart.

Dit artikel is aangeboden door De Consumentenbond.

[ad_2]

https://makkelijkafvallen.nl/koffie/