De beste tips om het tegen te gaan

[ad_1]

Je huid veroudert. Een natuurlijk proces, waarmee niks mis is. Toch vinden we rimpels en lijntjes vaak minder fraai. Ja, gezond en gelukkig oud worden willen we allemaal, maar het liefst wél met een jeugdige en frisse uitstraling. We hebben goed nieuws! Door je huid goed te verzorgen, blijf je er stralend uitzien en rem je huidveroudering. De fontein van de eeuwige jeugd heb je helemaal niet nodig, maar wel inzicht wat huidveroudering is en wat je ertegen kunt doen. Lees je mee?

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is een normaal proces bij ieder mens. Je huid begint tekenen te tonen waaraan je ziet dat het minder elastisch is. Wanneer het begint, hangt van een aantal factoren af, zoals:

 • Levensstijl
 • Erfelijkheid
 • Voeding
 • Doorbloeding
 • Je leefomgeving
 • Roken

Daarnaast zijn er ook nog huidveroudering huidziekten. En de zon of bezoekjes aan de zonnebank werken huidveroudering ook in de hand.

Je kunt deze type huidveroudering onderverdelen in inwendige en uitwendige huidveroudering. Bij inwendige veroudering gaat het om het natuurlijke proces van het verouderen van de huid. Hoe snel dit gaat, is erfelijk bepaalt. Dat heb je dus te danken aan je ouders en voorouders. Maar de uitwendige huidveroudering wordt bepaald door factoren uit je leefomgeving, zoals de zon, roken, hormonen, voeding, zwaartekracht, luchtverontreiniging en het klimaat waarin je woont. Daar kun je dus vaak wel wat tegen doen.

Huidveroudering leeftijd: wanneer begint het?

Over het algemeen begint huidveroudering al vanaf je twintigste. Wie had dat gedacht? Op dat moment zie je het nog niet. Op die leeftijd ben je er dan waarschijnlijk ook helemaal niet bewust van dat er iets met je huid gebeurt. Je bent in de bloei van je leven en geniet van alles wat het leven je te bieden heeft. Maar rond je 35e en 40e levensjaar, begin je het wel te zien. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en beginnen de eerste tekenen bij sommige mensen eerder of later. Rond deze periode begint de huid vocht te verliezen. Hierdoor verliest je huid veerkracht en soepelheid. Kortom: de elasticiteit van je huid verdwijnt. Je huid is droger vanwege het vochtverlies. Daarnaast ontstaan je eerste rimpels, doordat je huid veerkracht verliest.

De stappen van het verouderen van je huid

Wanneer huidveroudering optreedt, is de verandering van de structuur en samenstelling van je huid zichtbaar. De opperhuid wordt bijvoorbeeld steeds dunner. Je hebt minder cellagen, maar de bovenste hoornlaag verdikt juist. Omdat de barrière van je huid niet meer is wat het was, droogt je huid uit en ziet het er valer uit. Je huid is hierdoor kwetsbaar voor beschadigingen van buitenaf. De hoeveelheid collageen neemt af in je huid. Dit stofje is onderdeel van het bindweefsel en is juist erg belangrijk voor de stevigheid van de huid. Net als hyaluronzuur, een eiwit dat onderdeel is van bindweefsel. Ook dit eiwit neemt af. Daarnaast wordt de hoeveelheid elastine in je huid minder, waardoor je huid minder soepel en minder rekbaar is. Met andere woorden: je huid is slapper en stug, waardoor er plooien en rimpels ontstaan.

Feit of fabel: dit wil je weten over huidveroudering

Er zijn talloze anti-aging tips te vinden op het internet. De ene lijkt nog mooier dan de ander te zijn. Maar wat is ervan waar? Heb je met een vette huid het geluk om rimpelloos door het leven te gaan? Of klopt daar niets van?

Koffie en huidveroudering: droogt koffie je huid uit?

In theorie droogt koffie uit, ja. Koffie bevat cafeïne en dit neemt vocht op. Maar goed nieuws voor de koffiejunkies onder ons: je kunt met een gerust hart een kop koffie drinken. Houd het wel bij drie tot vier koppen per dag. Bij die aantallen is de hoeveelheid cafeïne niet zo hoog dat je ervan uitdroogt.

Een vette huid veroudert niet snel

Het klopt dat de vette huid een voordeel heeft vergeleken met een droge huid. Doordat deze huid meer talg aanmaakt, blijft de huid namelijk soepel en biedt het een natuurlijke bescherming van buitenaf. Maar vaak gebruiken mensen met een vette huid verkeerde cosmetica, waardoor de huid alsnog schade en huidveroudering oploopt. Zo wordt de vette huid vaak met agressieve en sterke reinigingsmiddelen schoongemaakt, waardoor de huid te weinig vocht vasthoudt.

Visolie tegen huidveroudering: helpt het?

Ja, de omega 3 in visolie heeft een positief effect op je huid. Zo zorgt het ervoor dat de hoornlaag zacht wordt of blijft, gaat het een droge huid tegen, helpt het je huid soepel en gehydrateerd te houden en werkt het anti-aging. Je vertraagt hiermee het verouderingsproces van binnenuit, waardoor je er langer fris en stralend uit blijft zien.

Hoe kun je huidveroudering tegen gaan?

Naast het slikken van omega 3, zijn er meer manieren om het verouderen van je huid tegen te gaan. Of het nu om de huidveroudering van je benen, je armen, je hals of je gezicht gaat. Om te beginnen is gezonde voeding belangrijk om er jeugdig uit te blijven zien.

Huidveroudering voeding, dus voeding dat je huid ondersteunt, zijn:

 • Bessen
 • Bramen
 • Frambozen
 • Granaatappels
 • Sinaasappels
 • Citroenen
 • Paprika’s
 • Noten
 • Avocado’s
 • Zaden
 • Wortels
 • Bladgroenten
 • Zoete aardappels

Veel water drinken is ook belangrijk! Zo hydrateer je je lichaam. En wist je dat voldoende slapen en ontspanning ook belangrijk is voor een mooie huid? Kruip dus elke avond op tijd onder de wol en probeer zeven tot negen uur per nacht te slapen.

Er zijn natuurlijk ook een aantal zaken funest als het gaat om een jonge en stralende huid. Denk daarbij aan roken, de uv-stralen van de zon of een zonnebank, stress, hormonen en suikers. Vermijd dit dus.

Dit zijn de beste supplementen tegen huidveroudering

Wat helpt nog meer tegen huidveroudering? Naast gezonde voeding, het slikken van omega 3 en het laten staan van alcohol en sigaretten, kun je nog meer doen. Zo is uit onderzoek gebleken dat collageen huidveroudering tegen gaat. Collageen neemt namelijk vanaf je 25e met één procent per jaar af, terwijl collageen je huid juist helpt om elastisch te blijven. Hierom is het verstandig om per dag tussen de 2,5 en 10 gram collageen in te nemen. Je kunt collageenpoeder vermengen in een gezonde smoothie, of je drinkt het met een glas water, koffie of thee weg. Wat jij het lekkerst vindt!

Bestel hier nu collageen poeder met vitamine C en D om huidveroudering tegen te gaan.

[ad_2]

https://vital-supply.com/huidveroudering/