Beste silicium supplement: Review & ervaringen

[ad_1]

Het is geen geheim dat we hier bij Vitamines.com fan zijn van silicium druppels, wat talloze heilzame eigenschappen voor ons lichaam heeft.

In deze uitgebreide silicium review duiken we dieper in de silicium werking, silicium ervaringen van onze klanten én natuurlijk de allerbeste silicium supplementen volgens onze product-experts.

Waar zijn silicium druppels goed voor?

Silicium druppels kunnen het onderhoud van vitale structuren zoals botten, huid, haar en nagels ondersteunen. Daarnaast is silicium verantwoordelijk voor het ondersteunen van de productie van collageen, een eiwit dat de structuur van deze weefsels versterkt en bijdraagt aan hun gezonde functioneren.

Van silicium druppels wordt gezegd dat ze ook kunnen bijdragen aan het verbeteren van de huidgezondheid. Het bevordert namelijk de aanmaak van collageen, wat de huid zijn elasticiteit en kracht geeft.

Daarom wordt er gesuggereerd dat een adequate inname van silicium druppels kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en verslapping.

Welke silicium druppels zijn het beste?

Om de conclusie te kunnen trekken welke silicium druppels echt het allerbeste zijn, hebben we Bij de we een evaluatie uitgevoerd op basis van (alle) actieve componenten, de (eventuele) toepassing van onnodige additieven, de hoeveelheid silicium uitgedrukt in milligram, en natuurlijk de kostprijs per supplement.

Naar aanleiding van deze criteria is Silidyn Silicium Ortho als beste supplement naar voren gekomen in onze review. Dit is onze complete Top 5:

*Niet bij Vitamines.com te koop.

1. Silidyn Silicium Ortho

De Silidyn Silicium Ortho druppels zijn al meer dan 15 jaar het meest verkochte silicium supplement van België en Nederland. Dat alleen zegt natuurlijk al wat. Veel mensen schrijven al jaren veel positieve reviews over Silidyn, waaronder voordelen voor je uiterlijk zoals voller haar en een gave huid.

silidyn silicium druppels

Het belangrijkste ingrediënt, Ortho Siliciumzuur (OSA), is een mineraal dat cruciaal is voor de structuur van ons lichaam. De aanwezigheid van dit mineraal kan bijdragen aan de bevordering van stevige botten, soepele gewrichten, elastische bloedvaten en sterke nagels.

Silidyn heeft zorgvuldig een aantal andere essentiële ingrediënten toegevoegd, zoals MSM, Zink, L-Carnitine, Vitamine B12, Choline, Mangaan en Selenium. Selenium ondersteunt bijvoorbeeld het immuunsysteem, terwijl Zink de botten sterk houdt en Choline de leverfunctie ondersteunt.

Bovendien zorgen deze druppels ook voor de bescherming tegen vrije radicalen en UV-straling. De formule is zoutvrij en bevat geen onnodige E-nummers, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid.

De gebruiksvriendelijkheid van deze druppels is ook een groot pluspunt. Ze zijn 100% opneembaar en kunnen gemakkelijk gemengd worden met water of een ander drankje voor een snelle en efficiënte opname door het lichaam.

Met hun vegetarische formule zijn de Silidyn Silicium Ortho druppels niet de allerbeste in deze test, maar ook nog eens geschikt voor een breed publiek.

Voordelen en nadelen van Silidyn

Voordelen Nadelen
Hoog opneembaar silciumzuur Geen nadelen van Silidyn bekend
Verrijkt met goede mineralen
Zink voor sterke botten
Bevat vitamine B12
Geschikt voor vegetariërs

2. Vitakruid SilSolitions

Vitakruid SilSolutions heeft ook een interessante formule, met een ongeëvenaard gehalte aan organisch silicium van 70 mg per maatbeker. Vitakruid is een merk dat door veel orthomoleculair therapeuten wordt aangeraden.

vitakruid silsolutions

De vorm van silicium in Vitakruid SilSolutions is biologisch beschikbaar, wat betekent dat het gemakkelijker wordt opgenomen door het lichaam. Dit verhoogt de effectiviteit en verzekert dat uw lichaam het maximale voordeel haalt uit elke dosis.

Een andere sterke troef van dit supplement is de toevoeging van vitamine C. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, dat cruciaal is voor de huid en het behoud van een sterk gebit. Daarnaast ondersteunt vitamine C de aanmaak van kraakbeen en beschermt het gezonde lichaamscellen.

De vloeibare vorm van Vitakruid SilSolutions verhoogt niet alleen de opneembaarheid, maar maakt het ook gemakkelijk in gebruik. De bijgeleverde maatbeker zorgt voor een eenvoudige dosering.

Wat betreft ingrediënten, vinden we gezuiverd water, extracten van heermoes en brandnetel, en een natuurlijk appelaroma in de mix. Deze mix maakt Vitakruid SilSolutions zowel effectief als aangenaam om in te nemen.

Kortom, samen met de robuuste wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit van organisch silicium, maakt dat we Vitakruid SilSolutions op nummer 2 zetten in onze test met de allerbeste silicium druppels.

Voordelen en nadelen van Vitakruid

Voordelen Nadelen
Hoog gehalte organisch silicium (krachtig) Moet met drankje gemengd worden
Vitamine C voor collageen ondersteuning
Handige maatbeker aanwezig
Geschikt voor veganisten

3. Lucovitaal Silicium Druppels

Lucovitaal Silicium Druppels zijn een hoogwaardig voedingssupplement dat een solide dosis silicium biedt, wat cruciaal is voor de gezondheid van huid, haar, nagels en botten.

Deze veganistische druppels bevatten ortho-siliciumzuur, erkend als de meest opneembare vorm van silicium. Deze eigenschap garandeert een optimale biologische beschikbaarheid, zodat uw lichaam maximaal profiteert van elke dosis.

lucovitaal silicium druppels

Maar dit supplement doet meer dan alleen het leveren van silicium. Het is verrijkt met een uitgebreid mineralencomplex dat bijdraagt aan de algemene gezondheidsvoordelen.

Zink, bijvoorbeeld, ondersteunt sterke botten en bevordert de gezondheid van huid, haar en nagels. Mangaan speelt een belangrijke rol bij de vorming van bindweefsel en is essentieel voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten.

Lucovitaal Silicium Druppels bevatten ook vitamine B12, wat het proces van celvernieuwing ondersteunt en het immuunsysteem stimuleert. Selenium, een krachtige antioxidant, versterkt het immuunsysteem en heeft een celbeschermende werking. Ten slotte ondersteunt choline de reinigende werking van de lever, wat bijdraagt aan een goede algemene gezondheid.

De ingrediëntenlijst omvat gezuiverd water, choline chloride, methylsulfonylmethaan, zoutzuur, kaliumsilicaat, zinkchloride, boorzuur, mangaancitraat, Franse maritieme pijnboomschors, natrium selenaat, en methylcobalamine.

De combinatie van deze ingrediënten maakt van Lucovitaal Silicium Druppels een zeer complete keuze voor diegenen die streven naar een gezonde levensstijl.

Voordelen en nadelen van Lucovitaal

Voordelen Nadelen
Hoge biologische beschikbaarheid Minder goed draagbaar
Rijk aan extra mineralen
Bevat vitamine B12 voor celvernieuwing
Nauwkeurig te doseren
Geschikt voor veganisten

4. Solgar Oceanic Silica

Solgar Oceanic Silica is een hoogwaardig supplement dat silicium levert in de vorm van kiezelzuur, verkregen uit de rode alg, Lithothamnium calcareum.

Solgar bevat 25 mg elementair silicium per plantaardige capsule, wat een substantiële bijdrage levert aan de dagelijkse behoefte aan dit essentiële mineraal.

Silicium speelt een belangrijke rol bij het behoud van sterke botten en is van vitaal belang voor de gezondheid van huid, haar en nagels.

solgar silicium

Wat dit supplement bijzonder maakt, is de bron van silicium. Rode algen zijn niet alleen rijk aan silicium, maar ook aan een reeks spoorelementen uit de zee. Dit betekent dat het supplement ook kleinere hoeveelheden andere mineralen kan bevatten die bijdragen aan de algehele gezondheid.

Solgar Oceanic Silica wordt geleverd in een gemakkelijk in te nemen plantaardige capsule, wat het een goede keuze maakt voor mensen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen.

Tot slot is dit supplement ook nog Kosher gecertificeerd, waardoor het geschikt is voor mensen die kosher eten.

Voordelen en nadelen van Solgar

Voordelen Nadelen
Bevat rode alg poeder Geen toegevoegde vitaminen
Kosher gecertificeerd Relatief duur merk
Makkelijk in te nemen silicium

5. SNP Silicium 25

SNP Silicium 25 is een voedingssupplement dat is ontworpen om je te voorzien in de dagelijkse behoefte aan silicium. Elke capsule bevat 25 mg organisch, elementair silicium.

Wat SNP Silicium 25 onderscheidt, is de eenvoud van de ingrediënten. Het supplement bevat geen overbodige toevoegingen, wat betekent dat je precies krijgt wat u nodig hebt: een krachtige dosis silicium

snp silicium

SNP Silicium 25 is gebaseerd op de natuurlijke vorm van silicium die voorkomt in de aardkorst en in bepaalde voedingsmiddelen zoals volkoren graanproducten, champignons en de schil van vruchten. Met behulp van deze bron biedt het supplement een effectieve en biologisch beschikbare vorm van silicium.

De gelatine capsule maakt het tot slot makkelijk te slikken en de aanbevolen dosering van 2 capsules per dag zorgt voor een constante en adequate inname van silicium.

Voordelen en nadelen van SNP

Voordelen Nadelen
Bevat organisch silicium Bevat biergist
Eenvoudige dosering Gelatine capsules
Redelijk puur silicium supplement

Silicium ervaringen

Op Vitamines.com zijn silicium druppels een populaire keuze onder onze klanten, en veel trouwe klanten hebben hun silicium ervaringen met ons gedeeld. Ben je ook een ervaringsdeskundige? Stuur je feedback naar support@vitamines.com en we voegen deze toe aan deze recensie pagina.

 • Ervaring van Karin, 55 jaar uit Eindhoven: “Silicium druppels hebben echt een verschil gemaakt in de gezondheid van mijn huid. Het voelt gladder en ziet er stralender uit.”
 • Ervaring van Ruben, 47 jaar uit Amsterdam: “Ik gebruik nu al een paar maanden silicium druppels van Silidyn en het lijkt mijn gewrichtsgezondheid inderdaad te ondersteunen. Ik voel minder pijn tijdens mijn dagelijkse routine.”
 • Ervaring van Mona, 46 jaar uit Zwolle: “Ik begon een paar maanden geleden met het nemen van silicium van Lucovitaal, en ik zie al verbeteringen. Mijn huid voelt steviger en ziet er gezonder uit.”
 • Ervaring van Denise, 38 jaar uit Mijdrecht: “Ik gebruik nu al een tijdje silicium druppels en merk dat mijn haarconditie enorm is verbeterd. Het is sterker, glanst meer en valt minder uit.”
wat is silicium

Wat is silicium?

Silicium is een natuurlijk element dat in diverse voedingsmiddelen en water wordt aangetroffen. In ons lichaam speelt silicium een belangrijke rol bij het vormen en onderhouden van gezonde botten, huid, haar en nagels.

Zo ondersteunt silicium de vorming van collageen, het belangrijkste eiwit in bindweefsel en bot. Hoewel onderzoek naar silicium nog steeds gaande is, stellen enkele studies dat het kan helpen bij de behandeling van osteoporose en het verbeteren van de huidgezondheid.

Silicium komt in de natuur voor in de vorm van bepaalde mineralen en wordt door de mens gemaakt in laboratoria om te worden gebruikt in voedingsmiddelen, supplementen en cosmetica.

Het type siliciumdioxide dat we in ons voedsel vinden is veilig gebleken in onderzoeken, maar voortdurende blootstelling aan bepaalde soorten siliciumdioxide kan een risico vormen voor mensen die in de mijnbouw, de bouw en de staalindustrie werken.

Wat is siliciumdioxide?

Siliciumdioxide is een verbinding die van nature in kristallijne vorm voorkomt in de aardkorst. Het kan worden verkregen uit mijnbouw en het zuiveren van kwarts.

Siliciumdioxide wordt ook wel silica, silicium anhydride of silicaat genoemd.

Silica of siliciumdioxide komt in verschillende vormen voor, afhankelijk van hoe het gemaakt wordt, waaronder:

 • Kristallijn siliciumdioxide, dat meestal wordt gewonnen uit kwarts. Kwarts bestaat feitelijk uit een hoog percentage van de aardkorst, dus dit type is overal verkrijgbaar. Dit is niet de vorm die in voedingsmiddelen wordt gebruikt en kan problematisch zijn als het langdurig wordt ingeademd.
 • Amorfe silica, gevonden in de sedimenten en rotsen van de aarde. Dit vormt ook diatomiet, diatomeeënsilica of diatomeeënaarde, dat wordt gemaakt van afzettingen die zich in de loop der tijd ophopen in het sediment van rivieren, beken, meren en oceanen. Dit type wordt het vaakst gebruikt als antiklontermiddel om poedervormige voedingsmiddelen vrijstromend te houden en vochtabsorptie te voorkomen.
 • Colloïdaal siliciumdioxide, dat wordt gebruikt bij het maken van tabletten. Dit type wordt aangetroffen in supplementen omdat het een antiklonter-, adsorberende, desintegrerende en glijdende werking heeft.

Silicium werking

Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat silicium goed  isvoor sterke botten, haar, nagels en tanden is. De silicium werking zou veroudering tegengaan en symptomen helpen voorkomen die verband houden met een silicium tekort, zoals zwakke botten, gewrichtspijn en een slechte mineralen balans.

Volgens een onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Endocrinology is aangetoond dat silicium de botopbouw ondersteunt en botbeschermende werking heeft, plus dat het een rol kan spelen bij de collageenvorming.

Sommige onderzoeken suggereren ook dat silicium de botdichtheid en botflexibiliteit kan helpen verbeteren en de tanden kan beschermen.

silicium voor haar

Wat doet silicium voor haar?

De werking van silicium voor haar worden is nog steeds in onderzoek , maar experts denken dat het kan helpen het haar te versterken. Siliciumdioxide staat er namelijk om bekend dat het essentiële voedingsstoffen levert aan je hoofdhuid en haarzakjes, daarom kan het je haar versterken en haarbreuk helpen voorkomen,

Daarnaast zou silicium haaruitval helpen voorkomen en helpt glans in het haar te behouden.

Hoewel er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid en efficiëntie van het gebruik van silicium voor gezondheidsvoordelen, gaat de informatie in de richting van haar- en huidverbetering.

Hoe gebruik je nu precies silicium voor je haar? Om te beginnen kun je haarproducten kopen die silica bevatten. Het ingrediënt zit in shampoos en conditioners, maar ook in maskers en andere lokale behandelingen. Onderzoekers proberen echter nog steeds uit te vinden hoe effectief producten met silica eigenlijk zijn.

Silicium helpt het haar versterken.

Waarom silicium druppels en shampoos mogelijk nuttig voor je haar zijn? De meeste mensen krijgen simpelweg niet genoeg siliciumdioxide binnen via hun voeding omdat het door de nieren wordt uitgespoeld.

Het nemen van silicium supplementen is dus een van de beste manieren waarop je lichaam siliciumdioxide kan vasthouden.

Waar zit silicium in voeding?

De beste manier om natuurlijk silicium binnen te krijgen is door gezond plantaardig voedsel en kruiden te eten. Deze voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld:

 • Volle granen zoals haver en rijst
 • Bladgroenten
 • Groene bonen
 • Meloenen
 • Komkommers
 • Artisjokken
 • Asperges
 • Paardenbloem

Kruiden zoals brandnetelblad, heermoes, haverstro en rozenbottel (deze kruiden kunnen ook worden geconsumeerd in de vorm van supplementen en thee).

Er zijn aanwijzingen dat het dagelijks binnenkrijgen van ongeveer 40 milligram silicium uit je voeding verband houdt met sterkere botten.

De meeste onderzoek stellen dat silicium toegevoegd aan voedsel niet meer dan 2 procent van het totale gewicht van het voedsel mag zijn. Onderzoekers heeft een veilige bovengrens voor de dagelijkse consumptie van silicium vastgesteld op 12 milligram per kg lichaamsgewicht/dag (voor een volwassene van 60 kg).

Het is niet per se gevaarlijk om siliciumdioxide in grotere hoeveelheden dan gebruikelijk te consumeren, maar er ontbreekt onderzoek om te bewijzen hoeveel veilig is.

Welke voedingsmiddelen bevatten siliciumdioxide?

Je vindt siliciumdioxid in kleine hoeveelheden toegevoegd aan voedingsmiddelen, zoals:

 • Meel
 • Eiwitpoeders
 • Bakpoeder
 • Suiker voor banketbakkers
 • Zout
 • Kruiden en specerijenmengsels
 • Gedroogde eiproducten
 • Voedingssupplementen

Silicaten zijn ook aanwezig in een verscheidenheid aan plantaardige voedingsmiddelen in het menselijke dieet, waaronder groenten en graankorrels, zoals bladgroenten, paprika’s, bieten, spruiten, rijst en haver.

Omdat het de vochtopname kan blokkeren en kan voorkomen dat ingrediënten samenklonteren, wordt siliciumdioxide gebruikt in voedingsmiddelen om de textuur te behouden.

Het wordt meestal aangetroffen in korrel- of poederproducten, omdat het de dispersiesnelheid verhoogt, waardoor de voedseldeeltjes gescheiden blijven en het water ze afzonderlijk kan bevochtigen in plaats van klonten te vormen.

Hoe wordt siliciumdioxide in supplementen gebruikt?

Volgens onderzoekers heeft siliciumdioxide eigenschappen die het de volgende functies geven in voedingsmiddelen en supplementen:

 • Werkt als een antiklontermiddel
 • Voorkomt corrosie
 • Ontschuimt
 • Voorkomt dat poeders vocht absorberen
 • Helpt bier te stabiliseren en te klaren
 • Helpt aromatische oliën te dragen en te verdelen
 • Absorbeert alcohol
 • Helpt bij de verwerking van wijn en de productie van gelatine

Afhankelijk van de structuur van siliciumdioxide kan het verschijnen als een transparant, smaakloos kristal of een amorf poeder (soms silicapoeder genoemd).

Amorfe silica heeft zeer unieke fysische en chemische eigenschappen en potentieel als additief in verschillende verwerkende industrieën. Het heeft bijvoorbeeld een kleine deeltjesgrootte, een hoog specifiek oppervlak en geleer- en verdikkingsmogelijkheden.

Iets anders dat silica uniek maakt is zijn oplosbaarheid. Siliciumdioxide is niet oplosbaar in water of organische oplosmiddelen.

Siliciumdioxide wordt niet alleen gebruikt in voedingssupplementen en cosmetica, maar ook in de productie van blikken, ondoordringbare folies, verf, siliconenrubbers, polyesterverbindingen, tandheelkundige formules, emulsies, droge pesticiden, bodemverbeteraars en graszoden.

De productie van siliciumdioxide is een vorm van ‘nanotechnologie’, wat inhoudt dat je van een materiaal hele kleine deeltjes maakt, met afmetingen tussen de 1 en 100 nanometer. Dit verandert de fysieke, chemische en biologische eigenschappen en functies van het materiaal.

Hoewel nanotechnologie in de voedselverwerking de smaak, kleur, uiterlijk, uniformiteit en textuur van voedsel kan verbeteren, kan het ook de opname en uitscheiding van materiaal in het menselijk lichaam veranderen.

silicium bijwerkingen

Silicium bijwerkingen

Men beschouwt silicium in de vorm van siliciumdioxide in voedsel als over het algemeen veilig voor menselijke consumptie, zolang het in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd.

Hoewel ze zeldzaam zijn, zijn er wel degelijk enkele silicium bijwerkingen bekend. Dit kunnen symptomen zijn van allergische reacties en mogelijk spijsverteringsproblemen.

Een andere bijwerking van nanodeeltjes in voedingsmiddelen (waaronder siliciumdioxide) is dat sommige onderzoeken suggereren dat ze maag- en darmproblemen kunnen veroorzaken. Er is meer onderzoek nodig naar deze bijwerkingen, want op dit moment weten we nog te weinig hierover.

Er is nog een onderscheid om op te wijzen: Het type siliciumdioxide in voedingsmiddelen is anders dan kristallijn siliciumdioxide, dat een bestanddeel is van aarde, zand, graniet en andere mineralen.

Langdurige blootstelling aan kristallijn silica kan gevaarlijk zijn voor de luchtwegen en bijdragen aan longgerelateerde schade en ziekten, dus iedereen die in nauw contact komt met deze stof moet er voorzichtig mee omgaan om bijwerkingen te voorkomen.

Silicium bijwerkingen zijn zeldzaam.

Veelgestelde vragen

Helpt silicium tegen haaruitval?

Silicium kan mogelijk een nuttige rol spelen bij het tegengaan van haaruitval. Dit mineraal speelt een belangrijke rol in vele lichaamsprocessen, waaronder de gezondheid en groei van haar.

Zo helpt silicium bij de vorming van collageen, een eiwit dat een essentiële rol speelt in de structuur van ons haar.

Collageen helpt bij het vormen van de haarfollikel, de huidstructuur waaruit haar groeit. Een gezonde haarfollikel is essentieel voor het groeien van sterk, dik haar.

Daarnaast kan silicium de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeteren. Goede bloedcirculatie zorgt voor voldoende aanvoer van voedingsstoffen naar de haarfollikels, wat essentieel is voor de groei en gezondheid van het haar.

Tot slot kan silicium de gezondheid van de hoofdhuid ondersteunen door ontstekingen te verminderen en de hydratatie te verbeteren. Een gezonde hoofdhuid is cruciaal voor het voorkomen van haaruitval en het bevorderen van haargroei.

Wie heeft het meeste baat bij silicium?

Mensen met bepaalde huid-, haar- of nagelaandoeningen, ouderen, en degenen met een risico op of diagnose van botziekten zoals osteoporose, kunnen mogelijk baat hebben bij het toevoegen van silicium supplementen aan hun dieet.

Is een silicium supplement vegan?

Ja, silicium supplement is meestal vegan. Dat komt omdat silicium supplementen door de mens worden gemaakt in een laboratorium.

Hoeveel silicium per dag?

Er is geen vaste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor silicium, omdat de behoefte kan variëren op basis van verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht en gezondheidsstatus. Een veel voorkomende dosis in supplementen ligt tussen 10 en 30 milligram silicium per dag.

Kun je teveel silicium binnenkrijgen?

Het is inderdaad mogelijk teveel silicium binnen te krijgen, met alle bijwerkingen van dien. Te hoge doses kunnen bijvoorbeeld leiden tot nierstenen of andere nierproblemen.

Het is altijd belangrijk om supplementen te nemen zoals voorgeschreven door een zorgverlener en niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid in te nemen zonder medisch advies.

Zijn er interacties mogelijk met medicijnen?

Hoewel er nog te weinig bekend is over mogelijke interacties tussen silicium en andere supplementen of medicijnen, wordt het altijd aanbevolen om een zorgverlener te raadplegen wanneer je meerdere supplementen of medicijnen tegelijkertijd wilt gebruiken.

Bij hoge doses silicium bijvoorbeeld kunnen de absorptie en effectiviteit van bepaalde medicijnen, zoals het antibioticum tetracycline, verminderen.

Conclusie

Silicium druppels kunnen ondersteuning bieden bij de instandhouding van essentiële lichaamsstructuren, waaronder botten, huid, haar en nagels.

Silicium is tevens een belangrijke ondersteuning in de productie van collageen, een eiwit dat de robuustheid van deze weefsels verhoogt en een gezonde werking ervan stimuleert.

Er zijn aanwijzingen dat silicium druppels positief kunnen inwerken op de huidconditie. Ze helpen de productie van collageen te bevorderen, hetgeen de huid z’n veerkracht en stevigheid verschaft.

Daarom bestaat het idee dat een toereikende dosis van silicium in druppelvorm een hulpmiddel kan zijn in het tegengaan van de duidelijke symptomen van huidveroudering, zoals rimpelvorming en huidverslapping.

In onze review is Silidyn Silicium Ortho als beste supplement getest.

Bronnen

Over dit artikel

Silicium is een essentieel element voor de gezondheid en het welzijn, is voornamelijk te vinden in kiezelzuur en gehydrolyseerde bronnen zoals bamboe en diatomee. De hoge concentraties silicium in bamboe dragen bij aan de stevigheid en houdbaarheid van de plant, een kwaliteit die ook bij mensen wordt gezien, vooral met betrekking tot de gezondheid van onze spieren en gewrichten.

Het beste siliciumsupplement wordt vaak gecombineerd met chondroïtine, worden gebruikt in wellness-regimes ter bevordering van ‘longevity’, of levensduur. Het speelt een cruciale rol bij het behoud van gezonde meridianen en hartslag, door de hydrolyse en regeneratie van bindweefsels te ondersteunen.

Daarnaast is silicium een populair haarsupplement vanwege de potentiële voordelen voor haargroei en haarsterkte. Ook biedt het ondersteuning bij aandoeningen zoals artrose, door de gezondheid en elasticiteit van het kraakbeen te onderhouden.

Dus of je nu silicium gebruikt voor je huid, haar, gewrichten of algehele wellness, de voordelen zijn duidelijk. Kiezen voor een siliciumrijk dieet of het gebruik van de beste silicium supplementen kan bijdragen aan een gezonder en langer leven.[ad_2]

https://vitamines.com/beste-silicium/