Beste matcha poeder (review & ervaringen)

[ad_1]

Als je voor het eerst matcha poeder koopt, is het soms lastig om te weten waar je moet beginnen.

Afhankelijk van hoe en waar dit Japanse groene theepoeder wordt verbouwd en geproduceerd, kan het sterk variëren qua smaak en kleur, om nog maar te zwijgen over de prijs.

Lezers vragen ons vaak welk matcha poeder het beste is en daarom hebben wij een lijst samengesteld met de vijf beste matcha’s die je op dit moment kunt kopen voor een betaalbare prijs.

Wat is matcha?

Matcha is verkrijgbaar als matcha poeder, shots, lattes, thee en desserts. Net als groene thee is matcha afkomstig van de Camellia sinensis plant. Hij wordt echter op een andere manier geteeld en heeft een uniek voedingsprofiel.

Boeren geven de planten die voor matcha worden gebruikt het grootste deel van de groeiperiode schaduw. Dit gebrek aan direct zonlicht verhoogt de chlorofylproductie, verhoogt het aminozuurgehalte en geeft de plant een donkerder groene tint.

wat is matcha

..Zo ziet matcha poeder eruit..

Na het oogsten verwijderen de producenten de stelen en nerven en vermalen ze de bladeren tot een fijn poeder dat matcha wordt genoemd.

Matcha bevat de voedingsstoffen van het hele theeblad en bevat meer cafeïne en antioxidanten dan normaal aanwezig zijn in groene thee.

Onderzoeken naar matcha en de bestanddelen ervan hebben verschillende voordelen aan het licht gebracht, waaruit blijkt dat het de lever kan helpen beschermen, de gezondheid van het hart kan bevorderen en zelfs kan helpen bij het afvallen.

Welke matcha poeder is het beste?

Om onze toplijst met de allerbeste matcha poeders te kunnen samenstellen, hebben we gekeken naar de belangrijkste factoren: uit welke regio, van enkelvoudige herkomst, welke oogsttijd, is het steengemalen en is het matcha poeder op de juiste wijze verpakt.

Dit is onze top 5 van best geteste matcha poeders:

Beste merk Beste matcha poeder Prijs Inhoud
1. Mattisson Matcha Poeder Bio € 16,95 125 gram
2. Biotona Beginners Matcha € 25,99 80 gram
3. Vitiv Biologische Matcha € 9,60 100 gram
4. Purasana Premium Matcha Powder € 20,99 75 gram
5. Amanprana Kotobuki Matcha Bio € 41,93 50 gram

1. Mattisson Matcha Poeder Bio

Mattisson Matcha Poeder Bio is een matcha poeder dat voor de meeste mensen geschikt is. Goed gebalanceerd, de juiste ingrediënten en het beste productieproces voor matcha.

Laten we beginnen met de ingrediënten. Het eerste wat opvalt aan dit product is de zuiverheid: het bestaat uit 100% biologische matcha poeder, wat garant staat voor een natuurlijke en onvervalste smaak.

De voedingswaarde is indrukwekkend: een energiegehalte van 1193 kJ / 285 kcal per 100 g en een goede balans van koolhydraten, eiwitten en vetten. Wat vooral opmerkelijk is, zijn de 24,1 g eiwitten per 100 g, wat dit product een uitstekende keuze maakt voor diegenen die een eiwitrijke aanvulling op hun dieet wensen. De 28,6 g vezels zorgen ook voor een goede spijsvertering.

Bekijk Mattisson Matcha Poeder

Nog een sterk punt is het hoge vitamine C-gehalte van 175 mg, wat 219% van de aanbevolen dagelijkse inname vertegenwoordigt. Het kaliumgehalte, essentieel voor hartfunctie en spiercontractie, is ook noemenswaardig.

Een mild aandachtspunt is het cafeïnegehalte van 1,2 gram, wat voor sommige consumenten te stimulerend kan zijn. Echter, voor velen draagt dit bij aan de opwekkende eigenschappen van matcha.

Concluderend biedt Mattisson een superieur matcha poeder dat zowel qua smaak als voedingswaarde uitblinkt. Een naar onze mening terechte nummer één in onze review.

Voordelen en nadelen van Mattisson

Voordelen Nadelen
100% Biologische matcha poeder Biologisch maakt prijs hoger
Rijk aan eiwitten en vezels
Hoog vitamine C-gehalte
Bevat essentieel mineraal kalium
Natuurlijke en lekkere smaak

2. Biotona Beginners Matcha

De nummer 2 in onze review wordt geroemd om zijn olijfgroene tint en is een representatie van verfijnde groene thee rechtstreeks uit Japan. De afkomst is cruciaal: Japan staat immers bekend om zijn eeuwenoude thee-tradities en de hoogste kwaliteit matcha.

Een opmerkelijke procedure in het productieproces van deze goede poedervormige matcha is de 3 weken durende overschaduwing van de theeblaadjes. Dit zorgt niet alleen voor die unieke, licht bittere smaak, maar geeft ook het poeder zijn verfijnde karakter.

Het feit dat de theeblaadjes handmatig (!) worden geplukt, geeft blijk van een zorgvuldige selectie met uitstekende theepoederkwaliteiten.

biotona beginners matcha review

Bekijk Biotona Beginners Matcha

Wat betreft de toepassingen, biedt Biotona een veelzijdig product. Of je nu zin hebt in een traditionele kop matchathee, een proteïneshake of een zelfgemaakte matcha latte, dit poeder is geschikt voor diverse bereidingen.

Daarnaast onderstreept Biotona’s commitment aan duurzaamheid en kwaliteit door een 100% biologisch product aan te bieden dat ook geschikt is voor veganisten.

Kortom, Biotona Beginners Matcha Bio is een voortreffelijke keuze voor zowel nieuwkomers in de matcha-wereld als doorgewinterde liefhebbers die op zoek zijn naar kwaliteit en veelzijdigheid.

Voordelen en nadelen van Biotona

Voordelen Nadelen
Afkomstig uit de juiste Japanse streek Niet overal verkrijgbaar
Unieke smaak, tikje bitter Niet lang na openen houdbaar
100% puur en biologisch
Niet alleen voor thee geschikt
Vegan vriendelijk product

3. Vitiv Biologische Matcha

Vitiv is een merk dat haar naam heeft gevestigt in de wereld van biologische producten en deze specifieke biologische matcha heeft een prima derde plek gehaald in onze top 5 matcha poeders.

Dit theepoeder staat in de traditie van de eeuwenoude Japanse thee ceremonies, een ritueel waarin matcha een centrale rol speelt.

Het proces waarbij de theebladeren direct zonlicht vermijden en enkel de beste theetoppen worden geplukt, draagt bij aan de superieure kwaliteit van Vitiv’s matcha. Eenmaal verwerkt, resulteert dit in een fraai lichtgroen poeder.

vitiv biologische matcha

Bekijk Vitiv Biologische Matcha Poeder

Opvallend aan Vitiv’s matcha is de voedingswaarde. Met maar liefst 30,6 mg eiwitten per 100 gram, dient het als een uitstekende bron voor diegenen die hun eiwitinname willen verhogen. Daarnaast levert het een energieboost van 1311 kJ/311 kcal en bevat het een gezonde hoeveelheid koolhydraten, vetten en vezels.

Naast het serveren als een traditionele thee, biedt Vitiv’s matcha poeder een veelzijdigheid in gebruik. Het kan dienen als een ingrediënt in verschillende recepten en zelfs als een natuurlijke kleurstof, wat het een favoriet maakt onder creatieve koks.

Kortom: de Vitiv Biologische Matcha is een uitstekende keuze voor zowel traditionele theeliefhebbers als moderne culinaire avonturiers.

Voordelen en nadelen van Vitiv

Voordelen Nadelen
Hoog in eiwitten Minder vezels dan concurrenten
100% biologisch Smaak niet voor iedereen geschikt
Natuurlijke kleurstof
Veelzijdig toepasbare matcha poeder

4. Purasana Premium Matcha Powder

Purasana, heel bekend van kwaliteitsproducten heeft de Premium Matcha Powder in haar assortiment. Deze matcha neemt een prima vierde plek in op onze lijst en dit is waarom.

Wat namelijk echt direct opvalt is dat Purasana’s Matcha wordt aangeboden als een supermix, ideaal voor de moderne gezondheidsbewuste consument. Of je nu je ochtend smoothie een boost wilt geven, verlangt naar een rustgevende latte of een fris sapje, dit matchapoeder past altijd perfect.

Purasana premium matcha powder

Bekijk Purasana Premium Matcha Powder

De Camellia sinensis-bladeren worden zorgvuldig gestoomd en vervolgens gemalen tot een fijn poeder, wat resulteert in die klassieke, verfijnde matchasmaak.

Een onderscheidende eigenschap is de nadruk op energie en alertheid. Voor degenen die een natuurlijke boost zoeken zonder de gebruikelijke koffie, biedt deze matcha een welkom alternatief.

Kortom, voor diegenen die een natuurlijke, verkwikkende ervaring zoeken, is Purasana’s Premium Matcha Powder een uitstekende (biologische) keuze.

Voordelen en nadelen van Purasana

Voordelen Nadelen
Geschikt voor zowel smoothie als thee Smaak vinden sommigen te subtiel
Verhoogt natuurlijk energie en alertheidsgevoel
100% biologisch uit Japan
Ideaal voor matcha beginners

5. Amanprana Kotobuki Matcha Bio

Amanprana’s Kotobuki Matcha Bio behaalt de respectabele vijfde plaats in onze beoordeling van matcha poeders. Dit poeder biedt een premium ervaring voor liefhebbers van groene thee.

Kotobuki staat bekend om het winnen van thee uit de jongste en fijnste blaadjes van de Camelia sinensis, wat duidt op een selectie van de hoogste kwaliteit. Het feit dat deze blaadjes uit Japan komen, benadrukt de authenticiteit en toewijding aan traditie.

amanprana kotobuki beste matchapoeder

Bekijk Amanprana matcha

De voedingswaarde van deze matcha is behoorlijk indrukwekkend: een hoge energiewaarde van 1403 kJ en 335 kcal, gecombineerd met een gezonde dosis eiwitten (26,6 gram per 100 gram). Het hoge vezelgehalte, namelijk 31,7 gram, maakt deze matcha supergunstig voor de spijsvertering.

Met betrekking tot de ingrediënten, de eenvoud en zuiverheid van 100% biologische matcha is lovenswaardig. De BE-BIO-02 certificering waarborgt het biologische karakter en garandeert dat consumenten een product zonder toevoegingen krijgen.

Het enige mogelijke struikelblok voor sommigen kan de smaak zijn. Aangezien Amanprana’s matcha poeder afkomstig is van de jongste blaadjes, kan het een meer delicate en verfijnde smaak hebben die wellicht niet iedereen aanspreekt.

Onze conclusie? Amanprana’s matchapoeder is een hele goede keuze voor de purist die op zoek is naar een authentieke en voedzame matcha ervaring.

Voordelen en nadelen van Amanprana

Voordelen Nadelen
Afkomstig van jonge fijne blaadjes Prijs hoger door premium kwaliteit
100% Japanse oorsprong Smaakvariatie door oogstfactoren
Hoog in voedingsvezels Beperkte houdbaarheid
Hoog in eiwitten
Geen toegevoegde ingrediënten

Waar is matcha goed voor?

De lijst waar matcha allemaal goed voor is, is lang. Veel van de actieve voedingsstoffen in matcha, zoals polyfenolen, cafeïne en aminozuren, staan namelijk bekend om een groot aantal gunstige gezondheidseigenschappen.

1. Goed voor hart en bloedvaten

Er zitten veel micronutriënten in matcha, vooral epigallocatechin-3-gallate, een plantaardig bestanddeel dat positieve gezondheidseffecten kan hebben.

Uit onderzoek naar EGCG en de invloed ervan op hart- en bloedvaten en metabolisme blijkt dat het een breed scala aan therapeutische eigenschappen kan hebben, waaronder anti-atherosclerose, anti-cardiale hypertrofie, anti-myocardinfarct, anti-diabetes, anti-inflammatoire en antioxidant.

Matcha helpt de gezonde werking van het cardiovasculaire systeem te ondersteunen – het voorkomt de opbouw van plaque, verdikking van hartweefsel en andere aandoeningen zoals hartaanvallen.

2. Matcha is rijk aan antioxidanten

Antioxidanten verwijderen slechte moleculen uit het lichaam en verminderen oxidatieve stress. Matcha, en groene thee in het algemeen, bevat veel stoffen die werken als antioxidanten, waaronder catechines.

Thee bevat ook flavonoïden, verbindingen waarvan bekend is dat ze antioxiderende eigenschappen hebben die veel gunstige effecten hebben. Thee flavonoïden verminderen ontstekingen, hebben antimicrobiële effecten en voorkomen tandbederf.

3. Kan helpen bij het afvallen

Onderzoekers stellen dat groene thee het energieverbruik en de vetoxidatie verhoogt, de lipogenese en vetopname vermindert en daarbij een mogelijk bescheiden effect op het lichaamsgewicht heeft.

Een klinisch onderzoek in Obesity volgde 76 personen met overgewicht gedurende vier maanden en stelde vast dat dagelijkse consumptie van een groene theedrank helpt bij gewichtsverlies.

4. Het kan je een gezonde, stralende huid geven

Matcha poeder en groene thee zijn niet alleen goed voor inwendige aandoeningen, maar kunnen ook worden gebruikt om de gezondheid van de huid te verbeteren.

Groene thee bestanddelen kunnen plaatselijk nuttig zijn voor het bevorderen van huidregeneratie, wondgenezing of behandeling van bepaalde epitheliale aandoeningen zoals aften, psoriasis, rosacea en actinische keratose.

Bestanddelen zoals cafeïne en EGCG maken daarom matcha de perfecte toevoeging aan je huidverzorgingsroutine en kan worden gebruikt als een eenvoudig gezichtsmasker om roodheid te helpen verminderen en je huid een gezonde gloed te geven.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je matcha thee?

Matcha thee maken is eenvoudig en een geweldige manier om het wat rustiger aan te doen en een moment voor jezelf en je gezondheid te nemen. Maar niet elk kopje is hetzelfde. Zo zal matcha gebrouwen op 70 graden heel anders smaken dan matcha gebrouwen op 80 graden, ook al is het dezelfde thee.

Dus hoe maak je matcha thee? Het is simpel.

Een basisrecept bestaat uit 2 gram matchapoeder, 60 ml warm water (onder de 80 graden is het beste). Verwarm je theekom en voeg vervolgens de matcha toe. Voeg eerst slechts een scheutje water toe en gebruik je garde om het tot een pasta te mengen, want dit zorgt ervoor dat je de klontjes die overblijven wegborstelt.

Voeg tot slot de rest van je water toe en klop tot een romig, vol schuim.

Waar smaakt matcha naar?

Matcha is een theepoeder die best veel weg heeft van een kopje koffie, maar dan met een milde, aardse smaak. In het begin is hij erg bitter, maar nadat hij tot rust is gekomen, verdwijnt de bitterheid en krijg je een zachte, zoete afdronk. Het heeft een aardse smaak en grasachtig aroma, maar geen bitterheid in vergelijking met zwarte of oolong thee.

Dit komt omdat matcha wordt gemaakt van gemalen bladeren, het heeft niet de samentrekkende smaak van gebrouwen thee zoals zwarte of oolong thee. In plaats daarvan heeft matcha een zoetere smaak en een subtiele plantaardige nasmaak die het voor sommige mensen aantrekkelijker maakt dan traditionele groene thee.

Matcha heeft geen toegevoegde smaken of zoetstoffen (zoals vanille), dus het smaakt gewoon als een verfrissende drank vol vitaminen. Ieders favoriete manier om matcha te drinken is gewoon heet water gemengd met honing en citroensap; dit zorgt voor een heerlijk kopje thee dat ook nog eens goed voor je is!

Volgens de gangbare opvatting smaakt matcha echter anders, afhankelijk van waar je het vandaan haalt. De meest voorkomende soort heet gyokuro (wat heldere lente betekent), maar er zijn ook andere soorten matcha die gemaakt zijn van andere soorten theebladeren, zoals sencha of bancha, die gestoomd en gerold zijn tot een soort pasta voordat ze vermalen worden tot iets dat op theebladeren lijkt, maar niet helemaal hetzelfde is.

waar smaakt matcha poeder naar

De meeste mensen die matcha drinken gebruiken alleen gyokuro of een andere pure vorm van matcha omdat ze de heldere kleur willen, die afkomstig is van een aminozuur genaamd L-theanine.

Matcha is een superfood dat je zeker moet proberen als je van groene thee en de smaak van natuurlijke zoetheid houdt. Weet echter dat de smaak van matcha erg verdeeld kan zijn. Als het de eerste keer is dat je matcha probeert, weet je waarschijnlijk niet wat je kunt verwachten. De beste manier om een gevoel te krijgen hoe Japanse matcha smaakt, is om direct naar de bron te gaan en zelf wat te proberen.

Hoeveel cafeïne zit er in matcha thee?

Een doorsnee kopje matcha bevat ongeveer 30-40 milligram cafeïne, hoewel het afhankelijk van het merk veel meer kan bevatten. Matcha heeft meer cafeïne dan andere groene theeën. Afhankelijk van het soort en merk matcha kan één kopje zelfs meer cafeïne bevatten dan dezelfde hoeveelheid koffie.

Matcha bevat ook het aminozuur L-theanine, dat zorgt voor een evenwichtigere energieboost. Daarom merken veel mensen dat de cafeïne milder aanvoelt dan de cafeïne in andere theeën of koffie. Sommige Japanse diëtisten drinken de hele dag door matcha, zelfs na het avondeten, om hun geest te kalmeren voordat ze naar bed gaan.

Hier zie je hoe het cafeïnegehalte van matcha zich verhoudt tot koffie en andere theesoorten, volgens onze meest recenta data. Houd er rekening mee dat het exacte cafeïnegehalte afhankelijk is van het merk en de portiegrootte.

Dranksoort Cafeïne per kopje
Japanse matcha 30 tot 40 mg
Groene thee 29,4 mg
Zwarte thee 47,4 mg
Koffie 91,8 mg

Voor gezonde volwassenen is het drinken van 1-2 kopjes matcha (maximaal 2 theelepels matcha poeder) per dag waarschijnlijk veilig. Houd in gedachten dat vrouwen die zwanger zijn, van plan zijn zwanger te worden of borstvoeding geven wordt geadviseers om de cafeïne-inname te beperken tot minder dan 200 milligram per dag.

matcha poeder ervaringen

Matcha poeder ervaringen

Ook op Vitamines.com zijn er steeds meer mensen die matcha poeder kopen en hun ervaringen met ons delen. Ben jij ook een ervaringsdeskundige op het gebied van matcha? Mail je recensie naar support@vitamines.com en we voegen jouw review ook toe.

 • Ervaring van Maarten, 32 jaar uit Utrecht: “Elke ochtend begin ik mijn dag met een kop matcha thee. Het geeft me een energieboost en helpt me gefocust te blijven tijdens mijn werk.”
 • Ervaring van Fleur, 28 jaar uit Leeuwarden: “Matcha poeder is voor mij de perfecte aanvulling op mijn smoothies. Het geeft een rijke smaak en zorgt voor die extra dosis antioxidanten die ik graag wil.”
 • Ervaring van Koen, 40 jaar uit Breda: “Ik gebruik matcha nu een paar maanden en merk echt verschil. Mijn huid lijkt stralender en ik voel me over het algemeen gezonder. Een aanrader voor iedereen!”
 • Ervaring van Lotte, 29 jaar uit Haarlem: “Sinds ik matchapoeder toevoeg aan mijn bakrecepten, krijgen mijn gebakjes niet alleen een mooie groene kleur, maar ook een unieke en rijke smaak.”
 • Ervaring van Stefan, 53 jaar uit Maastricht: “Als fervent sporter zoek ik altijd naar natuurlijke producten die mijn prestaties kunnen verbeteren. Matcha geeft me net die extra energie om mijn trainingen te maximaliseren.”
 • Ervaring van Anouk, 35 jaar uit Arnhem: “Matcha poeder heeft voor mij een kalmerend effect. Wanneer ik me gestrest voel, maak ik een kop matcha thee en het helpt me echt te ontspannen en opnieuw te focussen.”

Matcha thee bijwerkingen

Matcha heeft een juiste hoeveelheid cafeïne per portie, variërend van 19 tot 44 milligram per gram, afhankelijk van de kwaliteit en verwerking van de bladeren. Toch suggereren sommige onderzoekers dat een overmatige cafeïne-inname van meer dan 400 milligram per dag enkele bijwerkingen kan hebben:

 • Slapeloosheid
 • Kriebels
 • Angst
 • Snelle hartslag
 • Maag die van streek is
 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn
 • Een gevoel van ongelukkig zijn (dysforie)

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde theesoorten aanzienlijke hoeveelheden lood en pesticiden bevatten en zelfs interfereren met andere medicijnen. Maar geen van deze onderzoeken is specifiek gedaan naar matcha thee.

matcha koffie

Hoe hebben we matcha poeder in deze review getest?

Vitamines.com heeft tientallen matcha poeders getest om je het beste van het beste te kunnen bieden. We testten meerdere matcha theemerken die het best verkocht werden door ingrediëntenlijsten, smaak, populariteit en smaakprofielen zoals bitterheid, zoetheid en umami te analyseren.

Al onze favorieten voldeden aan de eisen op het gebied van smaak, kwaliteit, aroma en verpakking. We gaven de voorkeur aan biologische en non-GMO opties en zochten naar duurzaam geproduceerde ingrediënten.

Belangrijke factoren in onze matcha test zijn:

 • ✔️ In de schaduw gekweekt: Traditionele matcha wordt ongeveer twee weken voor de oogst in de schaduw gekweekt om de hoeveelheid zonlicht die de plant bereikt te beperken. Door het zonlicht te beperken kan de smaak van het blad evenwichtiger worden.”
 • ✔️ Regio: Naast het zoeken naar in de schaduw geteelde soorten, adviseren wij om te kijken uit welke regio de thee komt. Ik zoek ongeveer hetzelfde als wanneer ik wijn koop wat betreft transparantie van informatie: regio, in de schaduw geteeld, van hoeveel boerderijen het product afkomstig is, de cultivar, enzovoort. Ik wil alleen iets dat in de schaduw geteeld is en ik koop het liefst uit een regio waarvan ik weet dat het een goede producent van groene thee is.
 • ✔️ Enkelvoudige herkomst: Net als bij wijn zijn er melanges en theesoorten van één enkele herkomst. Single origin impliceert bijvoorbeeld dat je een consistente en waarschijnlijk hogere kwaliteit matcha krijgt. Bij melanges nemen boerderijen soms een theeblad van hogere kwaliteit en versnijden dat met een mindere kwaliteit om een lager prijspunt te bereiken. Niet alle melanges zijn overigens slecht en een voordeel is dat er meer controle is over het smaakprofiel.
 • ✔️ Oogsttijd: De voorjaarsoogst wordt ceremoniële kwaliteit genoemd. Volgens Murray, “als je matcha puur drinkt of zelfs mengt met melk om een latte te maken, is dit het type dat je wilt gebruiken. Je kunt het verschil zien en proeven. De bladeren van de eerste oogst hebben de hoogste concentratie L-theanine waardoor de smaak zachter wordt en naarmate het seizoen vordert wordt de smaak meer samentrekkend. Dat gezegd hebbende, kan de lenteoogst matchas duurder zijn vanwege de beperkte beschikbaarheid en de arbeidsintensievere, kortere oogsttijd.
 • ✔️ Steen gemalen: Ik raad aan om te zoeken naar opties die de traditionele Japanse productiemethoden volgen, waaronder steen malen of steen malen. Dit helpt om de delicate smaken en voedingsstoffen te behouden. Het resulteert ook in een fijnere en gladdere textuur.
 • ✔️ Verpakking: De verpakking van matcha is essentieel voor het behoud van de versheid en kwaliteit van de thee en een goede verpakking kan helpen om de gezondheidsvoordelen langer te behouden. De verpakking moet luchtdicht zijn en beschermd tegen licht om versheid te garanderen. Bij blootstelling aan de lucht zal de matcha oxideren, dus zodra je de luchtafdichting verbreekt, wil je de matcha zo snel mogelijk consumeren. Daarom raad ik aan om je matcha op een koele, donkere plek te bewaren en direct zonlicht te vermijden.
 • ✔️ Kleur: De zeer heldere, bijna neongroene kleur van matcha het resultaat van een vroege oogst, het feit dat het in de schaduw is geteeld en niet aan te veel zuurstof is blootgesteld en op de juiste manier is bewaard. Een donkerdere kleur kan duiden op oxidatie. Zelfs bij matcha van zeer hoge kwaliteit kun je merken dat de kleur iets doffer kan worden naarmate het langer buiten staat en aan lucht wordt blootgesteld.

Conclusie

Matcha is eigenlijk gewoon groene thee in poedervorm, maar het voedingsprofiel verschilt door het kleine verschil in de manier waarop het wordt verbouwd en verwerkt.

Groene theebladeren worden gestoomd, gesteeld en vermalen tot een poedervorm die bekend staat als matcha.

In tegenstelling tot traditionele theezakjes die na het trekken worden verwijderd, wordt matcha poeder gemaakt van het hele blad, dat je consumeert, en dat leidt tot de hogere consumptie van antioxidanten.

Wil je direct de beste matcha poederthee kopen? Kies dan voor Mattisson. Een mooi product, een smaak die de meeste mensen lekker vinden, en een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Gewoon goed!

Matcha

Over de Japanse keuken

Duik dieper in de wondere wereld van de Japanse keuken en het allerbeste matcha poeder! Proef de verfijnde Uji matcha pannenkoeken besprenkeld met yuzu ganache. Experimenteer met gewichtsverlies-vriendelijke recepten, zoals chia-pilaf met oesterzwammen, en kabocha-korokke met een toets van shichimi togarashi. Verfris met een calpis-soda, vergezeld van anko en tempura sperziebonen. Ontdek yoshoku favorieten zoals donburi en korokke. Kruid met yuzu kosho of furikake. Bewonder shojin ryori gerechten, rijk aan shiso en oesterzwam. En vergeet niet, accurate weegschalen zijn essentieel voor de perfecte dosering van matchapoeder. Geniet van een appel-keratine dessert en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Japanse keuken en matcha.

Heb je nog vragen over matcha? Mail dan onze klantenservice op support@vitamines.com.

Bronnen[ad_2]

https://vitamines.com/beste-matcha-poeder/