Beste cranberry capsules (blaasontsteking) | Vitamines.com

[ad_1]

Het gebruik van cranberry capsules lijkt gunstig voor mensen die regelmatig last hebben van blaasontstekingen. Cranberry’s bevatten proanthocyanidinen, antioxidanten die helpen te voorkomen dat bacteriën zich aan de blaaswand hechten en daar ontstekingen veroorzaken. Bovendien zorgen cranberry’s ervoor dat de urine zuurder wordt.

In dit artikel zetten we de 5 allerbeste capsules met cranberry voor je op een rij.

Wat zijn cranberry pillen?

Cranberry pillen zijn kleine tabletten of capsules gemaakt van gedroogde cranberry’s in poedervorm. Van de supplementen in mijn review wordt gezegd dat ze dezelfde gezondheidsvoordelen als verse cranberry’s.

Sommige cranberrypillen bevatten ook andere ingrediënten, zoals vitamine C of probiotica, om de werking te versterken. De specificaties verschillen per merk, maar één portie cranberrypillen komt meestal overeen met een glas puur cranberrysap van 235 ml.

beste cranberry capsules blaasontsteking

Wat is de beste cranberry capsule bij blaasontsteking?

Met minstens 27 kandidaten voor deze beste cranberry capsule blaasontsteking test, was het samenstellen van een shortlist niet eenvoudig. Toch is het gelukt om de 5 beste supplementen op een rij te zetten, op basis van de gebruikte actieve ingrediënten, kwaliteit, werkzaamheid en prijs.

1. AOV 1205 Probiotica Cranberry Complex

AOV 1205 Probiotica Cranberry Complex zijn in mijn ogen de allerbeste capsule in deze test, en daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste de unieke combinatie van ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd vanwege hun synergetische effecten en klinisch bewezen voordelen.

Uiteraard bevat dit supplement van AOV de juiste vorm van cranberry concentraat. Cranberry’s staan al lange tijd bekend om hun vermogen om de urinewegen gezond te houden. Ze bevatten natuurlijke stoffen die de hechting van schadelijke bacteriën aan de urinewegen verminderen, waardoor infecties worden voorkomen.

Daarnaast bevatten deze vegacaps hydroxypropylmethylcellulose, wat een veganistische en natuurlijke capsule is die de ingrediënten beschermt en de opname ervan verbetert. Dit maakt het supplement geschikt voor mensen met verschillende voedingsvoorkeuren.

beste cranberry capsules AOV

Bekijk AOV 1205 Cranberry →

Vitamine C is een andere belangrijke component van AOV. Vitamine C speelt een cruciale rol bij het versterken van het immuunsysteem en het ondersteunen van de algehele gezondheid. Het helpt het lichaam om infecties te bestrijden en draagt bij aan het behoud van een gezonde balans van bacteriën in het lichaam.

Bacterieculturen zijn een essentieel onderdeel van AOV 1205 Probiotica Cranberry Complex. Deze probiotische culturen bevatten levende micro-organismen die de darmgezondheid ondersteunen en het evenwicht van goede bacteriën in het spijsverteringsstelsel bevorderen. Dit draagt bij aan een gezonde spijsvertering en een versterkt immuunsysteem.

Kortom, wil je gewoon het beste cranberry supplement kopen, kies dan AOV 1205.

Voordelen & Nadelen van AOV

Voordelen Nadelen
Ondersteund een gezonde urineweg Kan maagklachten veroorzaken
Bevat essentiële vitamines
Rijk aan anti-oxidanten
Geschikt voor vegetariërs
Hoge dosering cranberry

2. Lucovitaal Cranberry X-tra

Lucovitaal Cranberry X-tra is ook een zeer interessant supplement dankzij de scherpe prijsstelling (minder dan 10 euro) en een nauwkeurige samenstelling van krachtige natuurlijke ingrediënten, die ik je graag verder toelicht.

Lucovitaal bevat uiteraard een royale dosis van cranberry-extract, dat met zijn hoge concentratie aan organische zuren uw welzijn ondersteunt. De extracten zijn krachtig geconcentreerd, met elke 250 mg die overeenkomt met 3.750 mg van de rauwe vrucht.

Lucovitaal bevat een royale dosis van cranberry-extract.

Daarnaast bevat Lucovitaal Cranberry X-tra zwarte peper, dat bekend staat om zijn krachtige bioactieve verbindingen. Guldenroede, een ander actief ingrediënt, is vooral beroemd om zijn zuiverende eigenschappen en wordt al eeuwen in de traditionele geneeskunde gebruikt.

Lucovitaal cranberry capsules

Bekijk Lucovitaal Cranberry →

Beredruif is een andere krachtige component in dit cranberry supplement, dat vaak geprezen wordt om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Zure kers maakt de samenstelling compleet met zijn unieke antioxidante kwaliteiten.

En dan is er nog Lactobacillus sporogenes, een probiotische stof die bekend staat om het ondersteunen van een gezonde darmflora.

Dit product is een resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, ontworpen om jou de voordelen van deze unieke combinatie van natuurlijke ingrediënten te bieden. Een goede tweede plaats voor Lucovitaal.

Voordelen & nadelen Lucovitaal

Voordelen Nadelen
Bevorderd een gezonde urineweg Mogelijk allergische reacties
Ondersteund lichamelijk welzijn Interacties bepaalde medicijnen
Rijk aan antioxidanten Kan maagklachten veroorzaken
Verbeterd immuunrespons

3. Orthovitaal Cranberry & D-mannose

Orthovitaal biedt een krachtige combinatie tegen blaasontsteking met cranberry & D-Mannose. Het is dus een supplement ontworpen om je gezondheid, welzijn en urinewegen te onsteunen met een interessante mix van ingredienten.

Zo bevat iedere cranberry capsule een royaal deel van vitamine C, een essentiële vitamine die bekend staat om zijn rol in het ondersteunen van het immuunsysteem, het bevorderen van collageensynthese en het beschermen van cellen tegen oxidatieve stress. Het biedt 62,5% van de aanbevolen dagelijkse inname.

Bekijk Orthovitaal Cranberry →

D-Mannose, een belangrijk bestanddeel van deze formule, is een natuurlijk voorkomende suiker die ook vaak wordt gebruikt om de gezondheid van het urinewegsysteem te ondersteunen. Onze capsules bevatten 250 mg D-Mannose, een dosis ontworpen om u te helpen uw optimale gezondheid te behouden.

En uiteraard is dit supplement verrijkt met 84 mg cranberry-extractpoeder. Cranberries zijn rijk aan antioxidanten en worden al eeuwenlang gebruikt voor hun positieve effect op de gezondheid van de urinewegen.

Al met al is Orthovitaal Cranberry & D-Mannose een betrouwbaar en hoogwaardig supplement die is ontworpen om je dagelijkse voeding aan te vullen en je welzijn te verbeteren.

Voordelen & nadelen Orthovitaal

Voordelen Nadelen
Bevorderd urineweg gezondheid Kan maagklachten geven
Verbeterd darmflora (D-mannose) Mogelijk allergische reacties
Goed voor immuunsysteem (vitamine C)

4. A. Vogel Cranberry Monarda

A.Vogel is het merk opgericht door Alfred Vogel, een Zwitserse natuurgeneeskundige, voedingsdeskundige en schrijver. Hij was een pionier in het gebruik van natuurlijke remedies en het op de markt brengen van de beste voedingssupplementen, en ook dit cranberry supplement hoort bij de absolute top.

De A. Vogel Cranberry tabletten zijn gebaseerd op Solidago, ook wel guldenroede genoemd, wat bekend staat om zijn positieve invloed op de blaasfunctie. De tabletten zijn speciaal ontworpen om het natuurlijke afweermechanisme in de blaas te stimuleren, de blaas schoon te houden en een gezond milieu in de blaas te bevorderen.

a. vogel cranberry monarda

Bekijk A. Vogel Cranberry →

De krachtige 3-in-1 formule van A. Vogel maakt het bevorderen van de gezondheid van je blaas eenvoudig en gemakkelijk. De voordelen zijn talrijk: Solidago ondersteunt een gezonde blaasfunctie, terwijl de 3-in-1 formule bijdraagt aan een schoon en gezond blaasmilieu.

Kortom, dit supplement is een effectieve manier om het risico op blaasproblemen te minimaliseren. Hoewel we nog wachten op de formele goedkeuring van hun gezondheidsclaim, bieden de A. Vogel Cranberry Monarda tabletten een veelbelovende manier om de gezondheid van je blaas en urinewegen te ondersteunen.

Voordelen & nadelen A. Vogel

Voordelen Nadelen
Ondersteuning blaasontsteking Mogelijk allergische reacties
Ondersteunt urinewegen Kan maagklachten veroorzaken
Bevat anti-oxidanten Lagere dosering
Mierikswortel voor immuunsysteem

5. Orthica Cranberry Plus

Met Orthovitaal Cranberry ervaar je de harmonieuze combinatie van kruiden en vitaminen. Het is dan ook een voedingssupplement ontworpen om je blaas te ondersteunen. Een hoofdbestanddeel is D-Mannose, een natuurlijke suiker gevonden in bepaalde vruchten, zoals cranberry. Deze bijzondere bes bevat plantenzuren die de uitscheiding van afvalstoffen bevorderen en zo bijdragen aan gezonde urinewegen.

Daarnaast is er de toevoeging van vitamine C, een onmisbare vitamine die het immuunsysteem een boost geeft. De synergie van deze ingrediënten maakt Orthovitaal Cranberry een nuttige toevoeging aan een gebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

orthica cranberry plus

Bekijk Orthica Cranberry →

Orthovitaal Cranberry Vitamine C D-Mannose Vegicaps kan dus een natuurlijk antwoord zijn voor degenen met urinewegproblemen. Het kan mogelijk de kans op infecties verminderen en een gezonde urineweg evenwicht bevorderen. Daarnaast kan het de kracht van je immuunsysteem versterken, wat ziektepreventie en algehele gezondheid bevordert.

Voordelen & nadelen Orthica

Voordelen Nadelen
Boost immuunsysteem (vitamine C) Mogelijk maagirritatie
Ondersteund urinewegen (cranberry)
Bedoeld tegen blaasinfecties (D-mannose)

Cranberry capsules veelgestelde vragen

Hoe heb ik de best geteste cranberry review opgesteld?

Een review met de allerbeste cranberry opstellen is niet eenvoudig. Er zijn maar liefst 27 verschillende capsules verkrijgbaar, maar niemand wil een review met 27 producten lezen, vandaar dat ik op basis van een puntentelling een top-5 lijst samengesteld zoals je hierboven hebt kunnen lezen.

Hoe heb ik dat gedaan? Ten eerste heb ik de etiketten van iedere cranberry capsule minutieus bekeken om de hoeveelheid actieve ingrediënten te verifiëren. Ik heb mij in deze review vooral gericht op proanthocyanidines, de unieke verbindingen in cranberries die bijdragen aan hun gezondheidsvoordelen.

Daarnaast heb ik aandacht besteed aan de zuiverheid van de supplementen. Ik heb merken geselecteerd die garanderen dat hun producten vrij zijn van onnodige vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen en allergenen.

De bron van de cranberries was ook een belangrijke overweging; de beste supplementen zijn gemaakt van volledig rijpe, biologisch geteelde cranberries.

De beste supplementen zijn gemaakt van rijpe, biologische cranberries.

Verder heb ik de productieprocessen onderzocht. Producten die vervaardigd zijn volgens de Good Manufacturing Practices norm zijn mijn voorkeur, omdat dit zorgt voor kwaliteitscontrole en consistentie in het product.

En omdat Belgen en Nederlanders de prijs belangrijk vinden heb ik ook de kosten per dosis vergeleken. Hoewel prijs niet het enige criterium was, heb ik gezocht naar producten die zowel effectief als kostenefficiënt zijn.

Door al deze factoren in overweging te nemen, heb ik een grondige en betrouwbare beoordeling van de beste cranberry supplementen kunnen samenstellen.

Lees ook: Wat doen cranberry pillen?

Is cranberry goed tegen urineweginfecties?

De beste cranberry pillen kunnen een effectieve manier zijn om terugkerende urineweginfecties (UTI’s) te voorkomen. Veenbessen bevatten verbindingen die proanthocyanidinen worden genoemd en die voorkomen dat E. coli-bacteriën zich hechten aan de bekleding van je urinebuis en blaas.

Als bacteriën zich niet aan het weefsel kunnen hechten, kunnen ze zich niet vermenigvuldigen en een infectie veroorzaken.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het innemen van cranberrypillen met 36 mg proanthocyanidinen elke dag gedurende twee maanden de frequentie van UTI’s aanzienlijk kan verminderen, vooral bij vrouwen.

cranberry voor urineweginfectie

Andere onderzoeken hebben geen gunstige effecten gevonden bij verschillende populaties, waaronder ouderen die in verpleeghuizen wonen of mensen met blaasaandoeningen.

Wel is het nog onduidelijk of cranberrypillen net zo effectief zijn als traditionele antibiotica bij het voorkomen van UTI’s, omdat onderzoeken tegenstrijdige resultaten hebben gevonden.

Bevatten cranberry supplementen antioxidanten?

Ja, cranberries bevatten zelfs heel krachtige antioxidanten die je lichaam beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Schade door vrije radicalen is in verband gebracht met veel chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes.

Interessant is dat cranberry’s meer antioxidanten bevatten dan veel andere veel gegeten vruchten en bessen. Sommige stoffen in veenbessen zijn zelfs effectiever dan vitamine E, een van de belangrijkste antioxidanten in het lichaam, in het bestrijden van vrije radicalen.

Omdat allerbeste cranberrypillen gemaakt worden van gedroogde, poedervormige cranberry’s, bevatten ze een nog hogere concentratie antioxidanten dan vers fruit of bereide producten zoals cranberrysaus of cranberrygelei.

Ook al zijn de beste cranberryextract capsules gemaakt van gedroogde, poedervormige cranberry’s, hun antioxidantgehalte blijft actief. Het is zelfs aangetoond dat het dagelijks innemen van een cranberrysupplement gedurende acht weken markers van oxidatieve stress in het lichaam aanzienlijk vermindert.

beste gedroogde cranberries antioxidanten

Waar is cranberry nog meer goed voor?

Hoewel het onderzoek naar cranberry supplementen enigszins beperkt is, suggereren onderzoeken naar cranberrypillen en cranberryextracten dat ze de volgende voordelen hebben:

 • Verbeterde gezondheid van het hart: Cranberry kan je risico op hartaandoeningen verlagen door het verhogen van het “goede” HDL-cholesterol, het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van cholesteroloxidatie.
 • Bescherming tegen maagzweren: Bepaalde verbindingen in cranberries kunnen helpen bij het elimineren van H. pylori bacteriële infecties in de maag, waardoor je minder risico loopt op maagzweren.
 • Betere bloedsuikercontrole: Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat cranberry de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes aanzienlijk kan verlagen.
 • Gezondere tanden en tandvlees: Dezelfde cranberry verbindingen die voorkomen dat bacteriën zich aan de urinewegen hechten, voorkomen ook dat bacteriën in je mond overwoekeren, waardoor gaatjes en tandvleesaandoeningen verminderen.
 • Verhoogde immuniteit: Verschillende kleine onderzoeken hebben aangetoond dat verbindingen in cranberrysap de immuniteit kunnen verhogen en symptomen van griep kunnen verminderen.

Wel moeten we erbij aantekenen dat veel meer onderzoek nodig is om te bepalen of cranberrypillen dezelfde voordelen zouden hebben, maar onderzoeken naar andere cranberryproducten zijn veelbelovend.

Hoe lang mag je cranberrypillen gebruiken?

Het is veilig om cranberrypillen voor een langere tijd te gebruiken, maar de exacte duur kan variëren afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand en de reden voor het gebruik. Voor preventieve doeleinden, zoals het verminderen van het risico op urineweginfecties, kan het dagelijks gebruik van cranberry gedurende enkele maanden of zelfs jaren probleemloos gaan.

Dat gezegd hebbende is het wel raadzaam om je arts te raadplegen voordat je jarenlang cranberry tabletten gaat slikken. Je arts kan adviseren over de beste dosering en duur van gebruik op basis van je specifieke behoeften en gezondheidsstatus. Dit is vooral belangrijk bij  bepaalde medische aandoeningen en mensen die medicijnen gebruiken.

hoeveel cranberry tabletten blaasontsteking

Hoeveel cranberry tabletten per dag bij blaasontsteking?

Over het algemeen kunnen volwassenen dagelijks 1 tot 2 cranberry tabletten per dag nemen, wat overeenkomt met ongeveer 500 tot 1.000 mg cranberry-extract. Het is essentieel dat je de instructies op de verpakking volgt en bij eventuele twijfels contact opneemt met een gezondheidszorgverlener.

Vergeet niet dat cranberry-tabletten geen vervanging zijn voor medische behandeling en dat je onmiddellijk medische hulp moet zoeken bij symptomen van een blaasontsteking.

Wat is beter: cranberry of D-mannose?

Cranberry capsules hebben bewezen voordelen die ze vaak effectiever maken dan D-mannose supplementen, vooral als het gaat om het voorkomen van blaasontstekingen.

Hoewel D-mannose zich hecht aan E.coli bacteriën, wat hun vermogen om zich te binden aan de blaaswand vermindert, hebben cranberry-capsules een dubbelwerkend effect.

Ten eerste bevatten ze zowel D-mannose als proanthocyanidines, die samenwerken om de binding van bacteriën aan de blaaswand te verminderen. Daarnaast hebben cranberries anti-inflammatoire eigenschappen die kunnen helpen de symptomen van een UTI te verminderen en de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen.

Cranberry capsules bevatten ook vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en kan helpen het lichaam te beschermen tegen infecties. Bovendien bevatten ze vezels en andere essentiële voedingsstoffen die gunstig zijn voor de algehele gezondheid.

Ook is de veiligheid en effectiviteit van cranberry capsules beter onderzocht. Hoewel D-mannose veilig is bij correct gebruik, is de potentiële bijwerking bij overmatige inname, zoals een opgeblazen gevoel, diarree en andere spijsverteringsproblemen, een punt van overweging.

Kortom, de veelzijdige gezondheidsvoordelen van cranberries, de aanwezigheid van nuttige voedingsstoffen en de grotere hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek maken cranberrycapsules simpelweg een betere keuze dan D-mannose supplementen.

D-mannose en proanthocyanidines verminderen bacteriën aan de blaaswand.

Wat is beter: cranberrysap of pillen?

Omdat cranberry’s zo zuur zijn, bevat cranberrysap vaak suiker. Cranberry pillen zijn daarom de betere optie, zodat je kunt genieten van de gezondheidsvoordelen van cranberries zonder de vervelende negatieve effecten van toegevoegde suikers.

Wat zijn de beste blaasontsteking tips van oma?

Cranberry is zeker niet het enige middel dat je kunt proberen. Bekende blaasontsteking tips van oma om terugkerende urineweginfecties te voorkomen zijn:

 • Blijf de hele dag gehydrateerd om je urinewegen te helpen spoelen.
 • Urineer wanneer je moet (hou het niet op)
 • Veeg van voor naar achter af na de stoelgang
 • Vermijd geparfumeerde producten rond de vagina

Kunnen cranberry capsules bijwerkingen veroorzaken?

Zoals de meeste supplementen kunnen ook de allerbeste cranberry capsules bijwerkingen veroorzaken, hoewel ze bij de meeste mensen wel goed worden verdragen. Een handjevol mensen meldde bijwerkingen zoals maagklachten, buikpijn of meer plassen gemeld na het innemen van cranberry capsules.

Cranberry bevat ook veel salicylzuur, een van nature voorkomende ontstekingsremmende stof. Iedereen die allergisch of gevoelig is voor salicylaten, waaronder aspirine, kan cranberrypillen beter vermijden omdat een bijwerking theoretisch mogelijk is.

Verder moeten mensen met een geschiedenis van nierstenen hun arts raadplegen voordat ze blaasontsteking capsules met cranberry innemen. Sommige onderzoeken suggereren dat ze het risico op het ontwikkelen van calciumoxalaatstenen kunnen verhogen.

cranberry bijwerkingen

Wie moet geen cranberry supplementen kopen?

Hoewel cranberry supplementen over het algemeen veilig zijn, moet je het gebruik ervan vermijden als je:

 • Zwanger bent of borstvoeding geeft -Cranberrysupplementen zijn niet volledig getest op veiligheid bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.
 • Gevoelig bent voor aspirine – Cranberry bevat salicylzuur, dat ook in aspirine zit.
 • Een geschiedenis van nierstenen hebt – Cranberries hebben een hoog gehalte aan oxalaat, wat bij sommige mensen leidt tot niersteenvorming.

Cranberry supplementen kunnen ook een (negatieve) wisselwerking hebben met alle medicijnen die door je lever worden afgebroken, waaronder:

 • Aspirine: Zowel aspirine als cranberry’s bevatten salicylzuur. Het kan zijn dat je cranberrysupplementen of cranberrysap moet vermijden als je regelmatig aspirine gebruikt.
 • Warfarine: Dit is een bloedverdunner en het supplement kan je risico op bloedingen verhogen.
 • Diclofenac: Cranberries kunnen veranderen hoe snel het lichaam het afbreekt.
 • Nifedipine: Cranberries kunnen de snelheid veranderen waarmee het lichaam het afbreekt.
 • Statines: Cranberries kunnen de snelheid verlagen waarmee het lichaam statines afbreekt.

Conclusie: cranberry capsules zijn een goede optie

Cranberry capsules zijn een goede optie voor mensen die een aantal van de gezondheidsvoordelen van cranberry’s willen ervaren zonder ze elke dag te hoeven eten.

Deze supplementen zitten boordevol antioxidanten en kunnen bij sommige mensen de frequentie van urineweginfecties helpen verminderen.

Ook kunnen ze de gezondheid van het hart bevorderen, de bloedsuikerspiegel beter regelen, de immuniteit stimuleren en je beschermen tegen gaatjes en maagzweren.

Doseringen tot 1.500 mg per dag zijn veilig voor de meeste mensen.

Cranberry capsules kunnen dus het proberen waard zijn voor mensen die vaak urineweginfecties hebben of wat extra antioxidant ondersteuning willen.

Wil je de beste capsules met cranberryextract, overweeg dan AOV 1205.

Bronnen

Over dit beste cranberrycapsules artikel

Dit artikel over de beste cranberrycapsules is online gekomen na de review van maar liefst 27 in Belgie en Nederland verkrijgbare voedingssupplementen met elkaar te hebben vergeleken.

Hoewel we onze allerbeste inspanningen hebben gedaan voor een overzichtelijk artikel, horen we graag je feedback via de Vitamin redactie. Stuur je opmerkingen naar: support@vitamines.com. Dankjewel.

Krachtige cranberry capsules van de beste veenbessen

Ontdek krachtige cranberry capsules, (niet) gewaardeerd door de Consumentenbond. De capsules zijn gevuld met gezonde ingrediënten zoals cranberry sap, afkomstig van de beste veenbessen, ook wel bekend als mountain cranberry.

Wat voegt hibiscus toe?

Toegevoegde hibiscus en specerijen vergroten de gezondheidsvoordelen, terwijl de capsulehuls, gemaakt van planten, keto-vriendelijk is. Zwarte populier in cranberry draagt bij aan de effectiviteit tegen aderverkalking, schimmelinfectie, blaaskanker en borstkanker. Ook kan het helpen bij incontinentie en ontsteking. Oogdruppels met keratine worden onderzocht voor mogelijk voordelen.

Verder lezen? Vitamines.com heeft meer beste supplementen voor je op een rij gezet, zoals de beste ashwagandha en beste probiotica. Veel leesplezier![ad_2]

https://vitamines.com/beste-cranberry-capsules/