9 x gezonde recepten voor de aankomende zomer

[ad_1]

Hoera! De zon is uit haar holletje gekropen en dat moeten we vieren met een bulk gezonde recepten voor in de zomer. We ruilen de Hollandse stamppot weer in voor een hoop zomers vertier. Pastasalades, vers gevangen vis, vlees en zelfgemaakte wraps: bring it on!

Gezonde recepten voor in de zomer

Het fijne aan de zomer is dat we de zware wintergerechten weer in de kast mogen zetten om ruimte te maken voor fruit en salades – heel veel salades. Wat ons betreft gaat er niets boven een bord vol met frisse en kleurrijke ingrediënten die we oppeuzelen onder de warme zonnestralen. Nu is het officieel nog geen zomer, maar wie de weerberichten ziet denkt wel anders!

Goed, we hebben nog even tot de zomer en dat is fijn. Want zo heb je nog iets meer tijd om je lichaam summer proof te maken. Om alvast in de stemming te komen hebben we een lijst gemaakt met onze favoriete gezonde recepten voor in de zomer. Maar eerst is het belangrijk om te weten waarom lichte gerechten goed van pas komen in je koolhydraatarme dieet.

  • Je kunt bijzonder veel variëren met zomerse gerechten.
  • De naam zegt het al: licht, dus weinig calorieën en koolhydraten!
  • Lichte gerechten zijn vaak eenvoudig om te maken. Minder tijd in de keuken, meer in de zon!
  • Door de eenvoudigheid makkelijk om mee te nemen naar bijvoorbeeld het park. Picknick time!
  • Ze zijn simpelweg superlekker.

Hoe je de zomerse verleidingen kunt weerstaan

De zomer is niet alleen weggelegd voor gezonde recepten waaronder: healthy salades, snacks en ontbijtjes. In deze tijd van het jaar is het bijvoorbeeld een stuk lastiger om niet te grijpen naar versgebakken bitterballen of een frietje op het strand. Om de verleiding van het terras – en dus een wijntje of biertje – niet te vergeten. Wat kun je doen om de verleiding te weerstaan?

1. Doe alsof je in bed ligt: dat zijn altijd de momenten dat je gaat overpeinzen wat je gedaan hebt die dag. Sla het terras of die ongezonde snack een keer over en je gaat meer tevreden je nachtrust tegemoet!

2. Van uitstel komt afstel. Heb je nu zin in iets lekkers? Probeer er een halfuur mee te wachten. In de meeste gevallen zul je merken dat je eigenlijk geen behoefte hebt aan ongezond etens- of drinkwaar.

3. Leer vooruit denken. Dat klinkt heel logisch, maar als je hersenen nu zin hebben in voedsel, reageren ze op de behoeftes die je op dat moment hebt. De truc: leer je hersenen aan dat ze wél vooruit kunnen denken. Loop je langs een friettent en heb je trek? Visualiseer jezelf twintig kilo zwaarder. Dan wordt dat frietje waarschijnlijk een stuk minder aantrekkelijk.

4. De kunst van het genieten. Je hoeft echt niet altijd nee te zeggen tegen een lekker stukje taart of een bitterbal. Spreek met jezelf af  hoeveel traktaties je mag op een uitgekozen dag. Dat helpt je de zondemomentjes te beperken.

5. Snacken is niet per definitie slecht. Denk aan gezonde tussendoortjes zoals komkommer met hüttekase. Of een stukje kaas met radijs of tomaat. Bekijk hier ons aanbod aan gezonde recepten voor tussendoortjes.

Heb je moeite met niet snoepen na het eten? Lees dan hier onze 15 tips tegen snaaien na het avondeten.

9 x zomerse gerechten om je vingers bij af te likken

Goed, genoeg over wat je niet mag. Laten we het hebben over wat je vooral wél mag! Daarom hebben we een lijst voor je opgesteld met onze favoriete gezonde recepten voor in de zomer (nummer 5 is ma’s favoriet).

1. Smoothie met kersen

2. Groene salade met erwten, munt en feta

3. Frisse tonijnsalade

4. Sla-wraps

5. Vistajine met groenten

6. Courgette pasta

7. Vanillepudding met banaan

8. Gezonde hummus met rode biet

9. Bounty smoothie

Gezond de zomer door

Nou, met deze gezonde recepten ben je wel eventjes zoet en kan je volop variëren deze zomer. Iets wat ook niet te missen is op een zinderende zomerse avond is een verrukkelijke BBQ. Maar hoe doe je dat als je wilt afvallen? Geen zorgen, check hier 7 overheerlijke vegetarische BBQ recepten! Een of meerdere van deze 10 koolhydraatarme en gezonde salades erbij en het feest kan beginnen.

Deze zomer lukt het je om gezond te blijven. Want lekker eten en afvallen kan gewoon samen. Ontdek hier meer. 

Wat is jouw favoriete gezonde recept voor de zomermaanden?

[ad_2]

https://makkelijkafvallen.nl/gezonde-recepten/